GURBETÇİLERİN ‘KUYRUK ÇİLESİNE’ SON

0

GURBETÇİLERİN ‘KUYRUK ÇİLESİNE’ SON

Yaz tatilini ve yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için yaz aylarında Türkiye’ye gelen gurbetçi vatandaşlar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Zaman zaman gurbet yolculuğunun çile yolculuğuna dönüştüğü güzergahta yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için geliştirilen alternatif projede ilk adım atıldı.

Kent merkezinde yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Pazarkule Gümrük Kapısı’nın modernize edilerek daha fazla yolcu giriş çıkışının sağlanması için gerekli düzenlemeleri kapsayan proje kabul edildi.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, İl Genel Meclis toplantısında proje hakkında meclis üyelerine açıklamalarda bulundu.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yıl sonuna kadar 1 milyon 300 bine yakın tır, 3 milyon küçük araç trafiği ve 14 milyon bir yolcu beklendiğini açıklayan Kınık, Kapıkule’de yoğun bir trafik yaşandığına dikkati çekti.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Güler de, Kapıkule’de yaşanan yoğunluğun bir kısmının Pazarkule’ye taşınacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir