“Hafta içi Edirne’ye gelen turiste obsiyonel kolaylık”

0

Mehmet Eren: “Hafta içi Edirne’ye gelen turiste obsiyonel kolaylık”

Hafta içi Edirne’ye gelen turiste obsiyonel kolaylık”

Mehmet Eren: “Hafta içi Edirne’ye gelen turiste obsiyonel kolaylık”
  • Bize Edirne Turizmini Değerlendirir Misiniz?

Mehmet Eren: Biz uzun yıllardır turizm işinde çalışan bir aileyiz. Otel işletmeciliği ve mobilya sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Edirne son dönemde konseptini turizm, tarım, tarih ve kültür kenti olarak belirledi.

Edirne üç konuda ilerliyor. Tarım, turizm ve tarih.. Bu konuda Valimiz, Belediyemiz ve sivil toplum kurumlarımız hem fikir.

Son yıllarda turizm konusunda önemli mesafe alan Edirne, istihdama çok büyük katkıda bulunuyor. Sınır kenti olmamız bizim için çok büyük bir avantaj.

  • Edirne bir sınır kendi bunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Mehmet Eren: Sınır kentlerinin bir takım özellikleri vardır. Komşu ülkeler ile olan ilişkileri büyük önem taşır. Ticari ilişkiler hızlanır. Sınır kentinin bir ülke için, komşu ülkeler ile olan ilişkisi önemli rol oynar. Son yıllarda yakın komşularımızdan olan özellikle Bulgaristan ve Yunanistan ile ilişkilerimiz genişledi. Edirne’de yaşayan özellikle esnaf vatandaşımız ekonomik açıdan büyük bir rahatlama yaşadı. Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen misafirlerimiz ve aynı zamanda yaz döneminde gurbetçi olarak adlandırdığımız misafirlerimiz bu yıl yoğun bir şekilde ziyaret gerçekleştirdiler. Ülke ve şehir ekonomisine önemli miktarda katkıda bulundular. Pandemi döneminden sonra yani Haziran ve Ekim ayı süresince gerçekleşen ziyaretler esnafımızın yüzünü güldürdü.

Turizmde bir bütündür. Bu bütünlük şehirde yaşayan öğrenciden işletme sahibine kadar yerli tüm halkı kapsar. Yerli halk olarak, esnaf ve işletme sahibi olan vatandaşlar olarak, üzerimize düşen her şeyi yapmalı ve gereken tüm desteği vermeliyiz. Bu konuda Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz önemli çalışmalar sarf ediyor.

  • Biraz daha detaya girermisiniz?

Mehmet Eren: Edirne Özellikle hafta sonu tahmin edilenin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Balkan ülkelerinden gelen turistler Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri yoğun bir şekilde Edirne’yi ziyaret edip alış veriş yapıyorlar. Esnaflar arasında organizasyonlar yapılarak haftanın diğer günleri içinde Edirne’ye turistin cazibe merkezi haline getirme çalışmaları yapılması gerekiyor.

  • Hafta içi Edirne’ye gelen turist için ne gibi obsiyonel özellikler sağlanabilir?

Mehmet Eren: Örneğin oteller Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba akşamları konaklayan misafirlerine belli miktar indirim yapabilir. Restoranlar, alışveriş mağazaları kampanyalar düzenleyip bu günlerde indirim günleri düzenleyebilir ve ilgi alanını yükseltecek çalışmalar yapılarak sadece hafta sonu değil haftanın her gününden faydalanmayı sağlayabiliriz.

Bu yönde alternatifler geliştirmek, turizm sektöründe çalışan esnafla toplantılar yapıp fikir alışverişinde bulunarak oluşturulabilir.

Balkan ülkelerinde yaşayan yabancı ülke vatandaşı emekliler, ev hanımları veya hafta sonları çalışıp hafta için izinli olan bireylerin ilgi alanlarını belirleyip cazip kampanyalar oluşturarak Edirne’ye gelmelerini sağlayabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir