Hasan Azis ” DPS (HÖH) Hedefine Ulaştı”

0

Hasan Azis ” DPS (HÖH) Hedefine Ulaştı”

  • Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin HÖH Başkan Yardımcısı ve Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis seçimlerden sonra yaptığı açıklamada. “DPS (HÖH) hedeflediği sonuca ulaştı,  amacımız Kırcali’de en az dört milletvekili  çıkarmaktı amacımıza eriştik” dedi

Hasan Azis: “Vatandaşların oy kullanma seçenekleri hakkının sınırlanmaması konusunda kesin görüşümüzü savunuyoruz. Kağıt pusula imkanı vatandaşlarımızın daha rahat şekilde oyunu kullanmasına olanak verdi” dedi.

2 Nisan’da yapılan erken genel seçimlerde kullanılan sosyolojik araştırma şirketlerinin paralel oy sayımı sonuçları ve siyasi parti genel merkezlerinden gelen bilgilere göre, 9 Nolu Kırcaali Seçim Bölgesi’nde seçimi 47 433 oy veya oyların yüzde 69,47’sini alan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH/DPS) kazandı. Önceki 2 Ekim 2022 seçimlerine göre oy oranını artıran Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı, 7200 veya yüzde 10, 54 oy aldı.

5620 veya yüzde 8,23 oyla Değişime Devam (PP)- Demokratik Bulgaristan (DB) İttifakı, üçüncü sıradaki yerini korudu. Önceki seçimlere ayrı katılan PP partisi ile DB İttifakı’nın toplam oy sayısı 5074 idi.

2361 veya oyların yüzde 3,45 oyla Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı da dördüncü sıradaki yerini korudu.

2250 oy veya oyların yüzde 3, 29’unu alan Vızrajdane partisi, önceki seçimlere göre oylarını artırdı.

Böyle Bir Halk Var (İTN) partisinin oyları ise azaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Kırcaali bölgesinde 670 oy alan İTN’in oy oranı yüzde 1’in altındadır. Önceki seçimlerde Slavi Trifonov’un partisine 933 kişi oy vermişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir