İba’dan ziyaretlerde dev projeler

0


  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, saha çalışmaları kapsamında sık sık vatandaşlar, esnaflar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Edirne’nin geleceğini hep birlikte kurmak için vatandaşlardan desteklerini isteyen İba, ziyaretlerinde projelerini anlatıyor.

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, saha çalışmaları kapsamında sık sık vatandaşlar, esnaflar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Edirne’nin geleceğini hep birlikte kurmak için vatandaşlardan desteklerini isteyen İba, ziyaretlerinde projelerini anlatıyor.

“Dev kent park ve hayvan hastanesi kurulacak”

Ziyaretlerine Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça ve kurum personeliyle başlayan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, daha sonra Edirne Zirai Karantina Müdürlüğü’nü ve personellerini ziyaret etti.

Herkesin yeşil kent beklentisi olduğundan bahseden İba, Kent Park Projesi hakkında bilgi verdi.

Dev bir kent parkı planladıklarını ileten İba, 110 bin metrekare alana inşa edileceğini açıkladı.

Çalışmalar ile ilgili kurumlardan bilgi alan Başkan Adayı İba, “Edirne’miz için projelerimizle ilgili değerlendirmede bulunduk.” Dedi. İba, Müdür Yapça ve kurum personeline nazik ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.

“Edirne’yi hep birlikte daha güzel yarınlara ulaştırmayı hedefliyoruz”  

Ardından İba, Edirne Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak ve personeli ziyaret etti. Edirne için çalışan, çabalayan her bir vatandaşın fikirlerini önemsediklerini ifade eden İba, Edirne’yi hep birlikte çok daha güzel yarınlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

 “Otopark projesiyle esnaf rahatlayacak”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, saha çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Saraçlar Caddesi’nde esnaf ile bir araya gelen İba, Edirne’yi hak ettiği yerlere hep birlikte getireceğiz’ dedi.

İba, “Saraçlar Caddesi’nde esnafımızla ve değerli hemşehrilerimizle buluştuk, sohbet ettik; görevi başındaki zabıta memuru kardeşlerimize kolaylıklar diledik. Huzurumuzun eksik olmadığı, birliğimizin beraberliğimizin gücüyle Edirne’mizin kalkındığı ve güzelleştiği nice günlere” şeklinde konuştu.

Edirne’de hizmete talip olduklarını belirten İba, çarşı esnafının en büyük sorunu olan otopark problemini çözeceklerini söyledi. İba, “Şehrimizin estetiğine ve yapısına uygun hem katlı hem de açık otoparklar planlayarak en önemli sorunları aşacağız. Ayrıca kente ziyarete gelen tur otobüsleri için özel otopark alanlarını hayata geçireceğiz” dedi.

Esnafın talep ve önerilerini yerine getireceklerinin sözünü veren İba, projeleri esnaf ve vatandaşların isteğine göre hazırladıklarını dile getirdi.

“Edirne’nin marka değerini artıracağız”

İba, sonrasında Kokartlı tur rehberleri ile bir araya geldi. Tur rehberlerine Edirne’nin turizmine katkı sunacak projeleri anlatan İba,  “Turizm rotamızdan, şehir içinde gerek yerli gerek yabancı turistlerimizin rağbet edeceği etkinliklerimizden söz ettik.” Dedi.

Kamp Alanları ve Tatil Projesiyle vatandaşlar için konforlu alanlar oluşturacaklarını söyleyen İba, “Turizm Projeleriyle Turizm Rotalarını geliştirip, Başta Kültür Yolu Festivali olmak üzere birçok festivale ev sahipliği yaparak marka değerini arttıracağız” ifadelerini kullandı.

Edirne Tanıtım Ofisleri kurarak şehrin ihtiyaç duyduğu turizm gelirini, Edirne’ye kazandıracaklarını ifade eden İba, Atatürk Evi Projesi ve Kırkpınar Projesi ile Kırkpınar organizasyonunu, tüm yıla yaygın hale getirip, Kültür Turları Projesiyle, Edirne Belediyesi olarak, diğer illere kültür turları düzenleyeceklerini dile getirdi.

İba, “Şehrimizin tanıtımında önemli bir rol üstlenen rehberlerimizle; yerel yönetim olarak iletişimimizi daima sıkı tutmaya ve değerli görüşlerinden faydalanmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yeni Edirne için hep birlikte, tüm vatandaşlar ile tek yürek olacağız”

Son olarak Nişancıpaşa Mahallesi’ndeki kahvehane ve esnafı ziyaret eden İba, “Vatandaşlar ile Edirne’nin sorunlarını ve beklentilerini konuştuk. Biz hemşehrilerimizin sadece oylarına değil, gönüllerine de talibiz. Projelere ve kendilerine olan destekleri ile çok güçlü ve çok güzel bir Edirne’nin kapılarını araladık. Bunu yürekten hisseden ve bizlere de hissettiren tüm Edirne’mize sonsuz teşekkürler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir