İsmail Arslan: “İktidar partisi belediyesi olmanın nimetlerinden faydalanıyoruz.”

0

İsmail Arslan: “İktidar partisi belediyesi olmanın nimetlerinden faydalanıyoruz.”

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

İsmail Arslan: 1977, Lalapaşa doğumluyum. Edirne Ticaret Lisesi Mezunuyum. 2008’de Ak Parti’ye üye oldum, 2014’te İl Genel Meclisi aday adayı oldum fakat 2. Sıradan seçilemedim. Ardından Rafet Sezenle birlikte il yönetim kurulu üyeliği, devamında Ak Parti Lalapaşa İlçe Başkanlığı yaptım. 2013 yılında Edirne Ticaret Borsası’nda meclis üyeliği görevinde bulundum ve yönetim kurulu üyeliği de yaptım. Evliyim, iki çocuk babasıyım. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de Lalapaşa Belediye Başkanı oldum.

  • Lalapaşa Belediye Başkanı olmaya nasıl karar verdiniz? Seçilirken ortaya koyduğunuz vaatlerin hangilerini gerçekleştirdiniz?

İsmail Arslan: Açıkçası partimin her zaman destekçisi olmama rağmen, direkt olarak aday olmak aklımın köşesinden bile geçmiyordu. Daha önceki yıllarda Lalapaşa ilçesi Edirne İl Genel Meclisi Üyesi adayı olmama rağmen seçilememiştim. Tabi o zaman ki Ak Parti Edirne İl Başkanı Refet Sezen başkanımın Lalapaşa Belediye Başkanı olmam da katkılarım çok fazla. Kendisi beni Lalapaşa’da ilçe başkanı olarak görevlendirdi. Ardından da Belediye Başkan adayı olmamı istedi. Seçmenimizin tercihi ile Lalapaşa Belediye Başkanı oldum.

Seçim çalışmalarımızda en önemli vaatlerimizden birisi TOKİ projesi idi. TOKİ Genel Başkan Yardımcısı Dursun Öztürk Bey’in ve partimizin de destekleriyle 90 konutumuzu bitirmek üzereyiz. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı.

Ayrıca Lalapaşa’da bulunan eski camimizi de Sayın Edirne valimiz Ekrem Cenalp’ın gayretiyle yeniliyoruz. Son rötuşlar yapılıyor artık ve yenileme bitmek üzere. Burası da ilçemize ayrı bir güzellik katacak. Yine Sayın Valimiz bize damperli kamyon hediye etti. Gerçekten önemli bir eksiğimizi kapatmış olduk.

Seçildikten sonra 8-10 bin metre kare paket taş döşemeleri yaptık ve hibe yöntemiyle, belediyenin cebinden tek kuruş çıkmadan; belediyemize makam aracı ve çift çeker traktör kazandırdık. Yeni bir çöp arabası ve yeni bir vidanjör aldık. Bu da Çevre Bakanımızın hibeleriyle gerçekleştirdi. Kendilerine buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

Lalapaşa’nın kanayan yaralarından birisi olan içme suyu meselesini de hallediyoruz. Çok yakında kazmayı vuracağız ve yeni bir su deposu ile(650 tonluk) birlikte içme suyu hattını yenileyeceğiz. Yeni yıla kadar biteceğine inanıyoruz. Bu proje büyük bir meblağ içeriyor ve kredi-hibe yöntemiyle bu işi hallediyoruz. Ayrıca bu yıl Ekim ayında vatandaşlarımızı doğalgaz ile buluşturacağız. Bu konuda da altyapı çalışmaları devam etmekte… Bir aksilik olmazsa vatandaşımız bu yıl doğalgaz ile ısınacak. Doğalgaz hattı tamamlandıktan sonra yollarımızı ve altyapımızı da yenileyeceğiz.

Lalapaşa’da geçen ramazan ayında zengin-fakir ayrımı yapmadan her haneye gıda yardımında bulunduk. Yardıma ihtiyacı olmadığını belirten hanelere başka ihtiyaç sahiplerine vermelerini önererek bıraktık. Milli bayramlarımızda da; 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi bayramlarımızda da her eve Türk bayrağı ile birlikte dezenfektan dağıtıyoruz. Aşure dağıtımları yapıyoruz. Bunları devam ettireceğiz ve sürekli hale getireceğiz.

  • Lalapaşa’nın sorunlarından bahsetmenizi rica ediyoruz.

İsmail Arslan: Hızlı bir biçimde futbol sahamızı yenilememiz gerekiyor. Bu konularda da girişimlerimiz devam etmekte. Edirne Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Zekeriya Bayrak sağ olsun ziyaretimize geldi ve meseleyi yerinde inceledik. Amacımız şehrimizin futbol takımının maçlarını kendi sahasında oynaması. Takımımız iç saha maçlarını Edirne’de değil kendi ilçesinde oynasın istiyoruz. Bakın bütün bunlar Ak Parti’nin katkılarıyla gerçekleşiyor. İlçemizde çalışmalar yapılıyorsa bu partimiz sayesinde. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Projelerimizden biri yollarımızı aydınlatmak olacak. Led ışık yöntemiyle ve yine valimizin katkılarıyla projemizi de en kısa zamanda tamamlayacağız diye ümit ediyorum. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki iktidar partisinin belediye başkanı olmanın bütün nimetlerinden faydalanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir