Oturum Süresi Dolan Gurbetçiler Dikkat!..

0

Oturum Süresi Dolan Gurbetçiler Dikkat!..

  • Yaz tatili yaklaştıkça Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin Türkiye’ye tatil planları başladı. Peki, oturum süresi dolanların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Oturum süresinin bittiğini ve Alman makamların kendilerine geçici oturum müsaadesi ‘Fiktionsbescheinigung’ verdiğini belirtiyorlar.

Oturum süresi dolan veya süresi dolmuş pasaportu olanların yola çıkmaması gerekir. Mutlaka yanınızda geçerli belgelerle seyahat edin.

Geçici Oturum Müsaadesi (Almanya’da Fiktionsbescheinigung, diğer ülkelerde ismi farklı) alan kişilerin şunu bilmesi gerekiyor: Bu belge ile yaşadığınız ülkeden yurt dışına çıkabilir ve tekrar giriş yapabilirsiniz.

Alman makamlarına soru sorduğunuzda ‘Çıkış ve girişte sorun yaşamazsınız’ cevabını veriyorlar. Uygulama gereği bu belge aslında yurt dışında da geçerli.

Yani belge sizin Almanya’da oturum müsaadeniz olduğunu ve farklı sebeplerden dolayı işleminizin henüz tamamlanmadığını gösteriyor. Resmi açıklamaya göre bu geçici belge ile ister havayolu ile, ister karayolu ile Türkiye’ye seyahat mümkün.

Ancak geçmişte bazı vatandaşlarımız geçici ikamet belgesi ile yolculuk sırasında sorunlar yaşadılar. Bu sorun aslında daha çok sınır kapısındaki memurun tutumundan kaynaklanıyor.

Geçici belgeyi resmi bir belge gibi algılamayan memurlar nedeniyle ‘Geçiş yapamazsınız’ cevabını alabilirsiniz. Bu sorunlar son yıllarda azalsa da ne yazık ki devam ediyor. Eğer mecbur değilseniz bu geçici belgeyle yolculuk tavsiye edilmiyor. Ancak bu belgeyle yolculuk yapan birçok kişinin herhangi bir sorun yaşamadığını da belirtiliyor.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin