• Edirne’de geçen yıl 12 lira olan Ramazan pidesi bu yıl 20 liradan satılacak. Vatandaşlar pide fiyatının pahalı olduğunu belirtirken, fırıncılar ise talepleri doğrultusunda fiyatı güncellediklerini söyledi.

Edirne‘de geçen yıl 12 lira olan Ramazanpidesi bu yıl 20 liradan satılacak. Ağaçpazarı’nda ki fırın sahibi Havva hanım, “Kimseye bir şey diyemiyorsun ki bu zamanda. Her şey pahalandı. Vatandaş da haklı biz de haklıyız” dedi.

Geçen yıl Edirne‘de 350 gramı 12 liradan satılan Ramazan pidesi, bu yıl 8 lira zamlanarak 20 liradan satışa çıkacak. Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, yaptığı açıklamada, esnaftan 350 gram Ramazan pidesine 20 lira talep geldiğini, talep edilen fiyatı oda olarak vereceklerini söyledi. Vatandaşlar ise pidenin 20 lira satış fiyatını pahalı bulduklarını ifade etti.

Cingöz,  “Onların talebi 350 gram 20 TL, bugün oluşmuş fiyatlara göre de makul bir teklif. Bu fiyatı vereceğiz. Geçen sene 350 gram 12 TL’ydi. Bu sene de 350 gram 20 TL olarak güncelleneceğini söyleyebilirim. Açıklanan rakamları baz alırsak Edirne’deki pidenin kilogram fiyatı Türkiye ortalamasının altında olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir