Selimiye’de İlk Namazda Korkutan Anlar
Edirne’de Selimiye Camii’nde cemaat namaza durduğu sırada enerji odasından yükselen duman kısa süreli paniğe neden oldu. Cami kontrollü şekilde boşaltılırken, Edirne İtfaiyesi ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. Ana ibadet alanında yapısal hasar oluşmadığı bildirildi.

🚨 Selimiye’de İlk Namazda Korkutan Anlar
Restorasyon Sonrası Duman Paniği: Yangın Enerji Odasında Çıktı
- Ramazan öncesi yeniden ibadete açılan Selimiye Camii’nde cemaat namaza durduğu sırada duman yükseldi. Kısa süreli panik yaşandı, cami kontrollü şekilde boşaltıldı. İlk değerlendirmelere göre yangın elektrik kontağından kaynaklandı. Yetkililer, ana ibadet alanında hasar olmadığını açıkladı.
🕌 Selimiye Camii’nde Nefesler Tutuldu
Edirne’nin kalbi, Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii…
Restorasyon sürecinin ardından yeniden ibadete açılan camide, cemaat namaza durduğu sırada yerden ısıtma sisteminin kablolarının geçtiği bölümden duman yükseldi.
Dumanın kısa sürede iç mekâna yayılması üzerine cemaat, görevlilerin yönlendirmesiyle kontrollü biçimde dışarı çıkarıldı. Olay anında cami içinde kısa süreli panik yaşandı. Özellikle yaşlı cemaat mensuplarının tahliyesi öncelikli olarak sağlandı.
🔥 İlk Müdahale Restorasyon Ekibinden
Yangına ilk müdahalenin, restorasyonu gerçekleştiren firmanın sahadaki teknik personeli tarafından yapıldığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı.
İlk teknik değerlendirmelere göre olayın elektrik kontağından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.
🧱 “Ana İbadet Alanında Hasar Yok”
Yetkililerden edinilen bilgilere göre:
- Caminin ana kubbe ve ibadet alanında herhangi bir yapısal hasar oluşmadı.
- Sorunun yalnızca enerji odası ve yerden ısıtma hattıyla sınırlı kaldığı ifade edildi.
- Teknik ekipler sistemin tüm hatlarını kontrol altına aldı.
Bu açıklama, özellikle restorasyon sonrası güvenlik hassasiyeti konusunda kamuoyunun dikkatini çeken en önemli başlık oldu.
🌙 İlk Teravih Kılınacak mı?
En çok merak edilen soru ise bu akşam planlanan ilk teravih namazının akıbeti oldu.
Yetkililer, namaz saatine kadar teknik arızanın tamamen giderileceğini ve Selimiye Camii’nin ibadete açık olacağını bildirdi.
📌 Olayın Önemi
Selimiye Camii yalnızca bir ibadet mekânı değil; Edirne’nin simgesi, Osmanlı mimarisinin zirvesi ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki eşsiz bir yapı. Böyle bir eserde meydana gelen en küçük teknik aksaklık dahi kamuoyunda büyük hassasiyet oluşturuyor.
Bu olay, restorasyon sonrası teknik altyapı kontrollerinin yeniden ve daha detaylı şekilde ele alınması gerektiğini gösteren önemli bir uyarı niteliği taşıyor.
About Author
Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.