Senar Alpdeğer: “Edirne’ye gelen paranın ancak %20’si Edirne’de kalıyor.”

0

Senar Alpdeğer: “Edirne’ye gelen paranın ancak %20’si Edirne’de kalıyor.”

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

Senar Alpdeğer: Vanlıyız. 2011 yılında Van’dan abim Veysel ve kardeşim Sinan, ailelerimizle beraber Edirne’ye taşındık ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Alçı, boya, mantolama, tamirat-tadilat işlerini yapıyoruz. Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen misafirlerimizin geçiş yolu üzeri Darülhadis Camii karşısında bir yerimiz daha var. İlerleyen zaman içerisinde oraya da şube açmayı düşünüyoruz.

  • Edirne’deki inşaat sektörünü değerlendirir misiniz?

Senar Alpdeğer: Edirne Türkiye’nin diğer yerlerine göre çok daha canlı. Yapı tamirat işlerinin ise eskisi gibi olmadığını söylemek gerekiyor fakat yine de bir canlılık söz konusu. Edirne’de herkes borçlu durumda. Önceden insanlar önünü görebiliyordu, kredi çekerek ev alabiliyordu. Şu anda kimse kredi almıyor, ev de almıyorlar. Ama yine de Edirne Tekirdağ ve İstanbul’a göre para sirkülasyonu açısından  çok daha iyi durumda. Edirne’de Bulgar ve Yunan misafirlerimiz sayesinde çark dönüyor diyebilirim. İnşaat sektöründe şu anda eskiden yapılmamış işler tamamlanıyor ama eskiden taahhüt edilmiş inşaat işleri bittikten sonra piyasada bir durgunluk bekliyorum. Ayrıca arsa fiyatlarının da çok yüksek olduğunu ifade etmek gerekiyor. Arsa fiyatları yüksek olunca bu fiyatlar inşaatlara da yansıyor. Böylelikle ev fiyatları yükseliyor.

  • Edirne turizmini değerlendirmenizi rica ediyoruz.

Senar Alpdeğer: Bulgar ve Yunan misafirlerimizin Edirne’ye gelmesi ile turizm var gibi görünse de burada organize bir turizm faaliyeti yok. Konaklamalı turizm konusunda çok eksiğiz. Kaldı ki Edirne’ye turist çekmek için yeterince çalışma yapılmadığını düşünüyorum. Balkanlardan gelen turistler sayesinde piyasa dönse de para dışarıya gidiyor. Turistler, büyük marketlerden alışveriş yapıyorlar. Edirne’ye gelen paranın ancak %20’si Edirne’de kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir