Teke Dere’si sorununda Belediye ile Valilik suçu bir birlerine atıyor. Mağdur yine vatandaş!…

0

Teke Dere’si sorununda Belediye ile Valilik suçu bir birlerine atıyor. Mağdur yine vatandaş!…

  • Kırklareli İnece Beldesi içinden de geçen, bahçe sulama ve hayvanların su ihtiyaçlarını gidermekte kullanılan Teke Deresi kirlilikten rengini değiştirdi, çevresine dayanılmaz pis kokular yayıyor.

Derenin kaynağı olan Kayalı Barajı, çevresine kötü kokular yayıyor. Derenin suyu eskiden hayvan ve tarımsal sulamada kullanmakta iken şimdi aynı amaçla kullanıma imkân tanımıyor. Eskiden berrak suyunda çocuklar yüzerken, etrafında piknik yapılırken, içinde kuğular yüzerken şimdi burnunu kapatmadan yanından geçmek hayal oldu.

Teke Deresinin etrafında bulunan bir çok işletme ve tesislerin atıklarını dereye akması kirliliğin tek sebebi..

3 – 4 yıl kadar kısa önce Teke Deresi kuğulara ev sahipliği yaparken; şimdi ki kirlilik balık ölümlerine sebep oluyor. Yetkililerin bu konuya bir an önce el atıp çözüme ulaştırmasını İnece Beldesi ve dere güzergahında ki mahallelerde yaşayan bireyler bekliyor.

Diğer taraftan İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar, bir sene kadar önce konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Teke Deresi’ndeki kirliliğin İnece Belediyesi arıtma tesisinden kaynaklanmadığını ancak belediyenin bu konuda hedef gösterildiğini söylemişti.

Teke Deresi’nin etrafında birçok işletme ve tesis bulunduğunu aktaran Vardar, söz konusu kirliliğin tek sebebinin, belediye olarak kamuoyunda algı yaratılmasını kabul etmediğini belirtmişti.

Belediye sınırları içerisinde yer alan kanalizasyon ve şebeke hattına bağlı işletmeler tarafından gerekli önlemlerin alındığını anlatan Vardar, şunları kaydetmişti:

“Geçmiş dönemde yaşanmış yoğunluklar bundan sonra zaten yaşanmayacaktır. Arıtma tesisimiz üzerinde yer alan bölümde ve arıtma tesisimizin aşağısında kalan bölümde birçok işletmenin de dereye atık bırakma ihtimali bulunmaktadır.

Bu sebeple belediye olarak biz üzerimize düşen sorumluluk ve gereklilikleri bugüne kadar yerine getirdiğimiz gibi bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmak için gerekli hassasiyeti göstereceğiz.” diye konuşmuştu.

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Teke Deresi’ndeki kirliliğin, İnece Belediyesinin arıtma tesisinden dereye arıtılmamış su bırakılmasından kaynaklandığı ifade edilmişti.

Çevre halkı, “Dereye karışan atıkların kaynağının belirlenerek gerekli işlemin yapılmasını ve bu kirliliğin önlenmesini istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir