Türk Ocakları Edirne Şubesi’nden Ulus-Devlet Konferansı: Ulus Devlet Yapılarının İçsel Çöküşü ve Türkiye

0

  • Türk Ocakları Edirne Şubesi, Deveci Han Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlediği 6. Genç Kürsü etkinliğinde, Ulus Devlet konusunu masaya yatırdı. Etkinlikte, “Ulus Devlet Yapılarının İçsel Çöküşü ve Türkiye” başlıklı bir konuşma yapıldı. Konuşmayı hazırlayıp sunan Edirne Türk Ocağı Gençlik Kolları üyesi Ali Oruç, Ulus Devletlerin ne olduğuna, neden önemli olduğuna ve kültürel anlamda nasıl çöküş yaşadığına vurgu yaptı.

(Haber: Furkan Alp Şehirli) Ali Oruç sunumunda, Ulus Devletlerin temel özelliklerini sayarken “Ortak Kimlik, Dil, Kültür, Eşit Vatandaşlık, Merkezi Yönetim, Sınırlar” gibi başlıklarının önemine değindi. Bu önemli özelliklerin içten içe çöküyor olmasını vurgulayan Ali Oruç, çöküş nedenlerinin üzerinde durdu. Sığınmacı Sorunu, Azınlıklar, Ekonomik Sıkıntılar, Batıcıl Fikirler, Yetişkin Film Sektörü, Eğitim-Evlilik Kolerasyonu, İnternet Algoritması ve Fonlanma gibi çok geniş bir yelpaze üzerinden Ulus Devlet yapılarının sorunlarını dile getiren Ali Oruç, bu sorunlara gerek Avrupa’dan gerek Türkiye’den örnekler vererek anlattıklarını verilere dayandırdı.

Geçtiğimiz haftaki Genç Kürsü etkinliğinde “Küçük Değişimler Büyük Sonuçlar” isimli sunumla bilimsel tarafını kanıtlayan Türk Ocakları Edirne Şubesi, bu hafta düzenledikleri “Ulus Devlet Yapılarının İçsel Çöküşü ve Türkiye” isimli sunumla politik tarafını yansıtmış oldu. Sunumu yaparken Türk Ocakları Genel Merkezi’nin de bu konuları sorun olarak gördüğünü söyleyen Ali Oruç, bir saatten kısa süren sunumuyla net ifadelerle sunumunu tamamladı. Etkinlik sonrası yoğun kalabalık birlikte fotoğraf çekildi ve Türk Ocakları Edirne Şubesi başkanı Yakup Öz, ocağın etkinliğine ilk defa gelen gençleri ocağa davet etti ve bu tarz etkinlikleri onların da yapabileceğini vurguladı. Başkan Öz, etkinliğe katılımcı olarak gelen Zafer Partisi Edirne il başkanı Serkan Konak’a, il sekreteri Bekir Akkan’a, merkez ilçe başkanı Arda Meriç’e katılımları için teşekkür etti.

Etkinlik sonrasında birçok genç, Genç Kürsü etkinliğinde görev almak ve konuşma yapmak için Edirne Türk Ocağı Gençlik Kolları ile temasa geçti.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et