Türkiye – Yunanistan arası iki gidiş iki geliş

0

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi nedeniyle 7 Aralık’ta Atina’da Yunanistan Başbakanı ile bir araya gelmesi sonrası, Yunanistan ve Türkiye’nin ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeye yönelik çeşitli konuların yanı sıra, Meriç Nehri üzerinde yeni bir sınır karayolu köprüsünün inşası da ele alındı.

Yunanistan ve Türkiye’yi birleştirecek yeni Kipi-İpsala sınır köprüsünün adı ‘Dostluk Köprüsü’ olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi nedeniyle Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelmesi sonrası, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeye yönelik çeşitli konuların yanı sıra, Meriç Nehri üzerinde yeni bir sınır karayolu köprüsünün inşası da ele alındı. Köprünün yapılacağı alanda Karayolları ekipleri ile birlikte incelemeler yapan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili  “İpsala-Kipi Köprümüzün 2 gidiş-2 geliş olacak şekilde yenilenmesi ticaret ve turizm açısından önemli bir adım olacaktır. Bu köprüden yılda 2 Milyondan fazla yolcu, 200 binden fazla ticari amaçlı tır aracı geçmektedir.” dedi.

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak, önümüzdeki yıl Evros‘un Kipi bölgesinde yeni İpsala–Kipi sınır köprüsünün inşasına başlanması bekleniyor. Bu köprü, iki ülke arasında sadece fiziksel bir bağlantı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda ikili ilişkilerin geliştirilmesine de katkıda bulunacak.

Kipi-İpsala sınır yolu üzerinde, mevcut Kipi Köprüsü’nün yanında yer alacak. Köprü, “Dostluk Köprüsü” olarak adlandırılacak ve böylece iki ülke arasındaki olumlu ilişkilerin bir simgesi olacak.

Yeni köprünün tasarımı, 811 metre uzunluğunda ve üç açıklıklı bir “dışa çekilmiş” kablo askılı köprü olacak şekilde planlandı. Köprü, yön başına iki şerit, bir acil durum şeridi ve her bir taraf için kaldırımlara sahip olacak.

Türkiye’yi Yunanistan’ın Egnatia Otoyolu üzerinden Pan-Avrupa Koridoru ve Balkan ülkeleri ile olan işlevsel bağlantısına da hizmet edecek ve Yunanistan için doğrudan ekonomik faydalar sağlayacak. İnşa edilecek köprü, iki ülke arasında sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomik ve kültürel alışverişi de teşvik edecek bir yapı olarak öne çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir