YeşilAy’lı Emrah Ceylan’dan ‘Bağımlılıkla Mücadele’

0

YeşilAy’lı Emrah Ceylan’dan 'Bağımlılıkla Mücadele'

YeşilAy’lı Emrah Ceylan’dan ‘Bağımlılıkla Mücadele
  • Edirne’de öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kariyer Akademisi programının ilk dersinde ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konusu işlendi. Program kapsamında Yeşilay Edirne Şubesi eğitmeni Emrah Ceylan, öğrencilere eğitim verdi. Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Y. Emre Altun, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

Yeşilay Edirne Şubesi eğitmeni Emrah Ceylan, öğrencilere, Yeşilay tarafından geliştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Proğramı’nın teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programı olduğunu belirtti.

Emrah Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmanın amaçları olduğunu anlattı. Konu ile aktarımlarda bulundu.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile çalışalar yürüttüklerini belirtti.

Öğrenci akademisi kapsamında 12 farklı dersin görüleceğini Emre Altun, “Yabancı devletlerden öğrenim görmek amacı ile Edirne’mize gelen öğrencilerimiz her konuda destek vermeye hazırız. Yabancı öğrenciler ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin fahri birer elçisi olacakları için farklı program ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Programlarımızda eğitim veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir