Yunanistan Komünist Partisi’ne göre kaza olacağı biliniyordu

0

Yunanistan Komünist Partisi’ne göre kaza olacağı biliniyordu

  • Son verilere göre 46 kişinin ölümüne neden olan tren kazasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, muhalefetteki Yunanistan Komünist Partisi (KKE) lideri Dimitris Kuçumbas yetkililerin sistemdeki aksaklıklar hakkında önceden bilgilendirildiğini savundu.

Son verilere göre 46 kişinin ölümüne neden olan tren kazasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, muhalefetteki Yunanistan Komünist Partisi (KKE) lideri Dimitris Kuçumbas yetkililerin sistemdeki aksaklıklar hakkında önceden bilgilendirildiğini savundu.

Larisa kentine 26 kilometre uzaklıktaki Tempi bölgesindeki kaza alanına gelen Kuçumbas, enkaz kaldırma çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kuçumbas, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir trajedi olduğunu belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Kuçumbas, “Bu bir kaza olamaz, önceden uyarısı yapılmasına rağmen işlenmiş bir cürümdür. İşçiler daha önce de Yunanistan Demir Yolları Örgütüne (OSE), demir yolları işletmelerine uyarıda bulunmuştu. KKE bu konuyu meclis kürsüsüne taşımıştı. Sendikacılar aylar önce şikayette bulunmuştu.” diye konuştu.

Kuçumbas, sorumluların bulunmasını isteyerek “21. yüzyılda teknoloji ve bilim imkan vermesine rağmen güvenlik sistemleri çalışmıyor, yeterli sayıda eğitimli, uzman personel yok.” dedi.
Basında yer alan haberlere göre, demir yollarındaki uyarı sistemleri arıza nedeniyle aylardır çalışmıyordu.

DEMİR YOLLARI ÇALIŞANLARINDAN GREV

Panhelenik Demir Yolları Çalışanları Federasyonu (POS) bugün (2 Mart Perşembe) için 24 saatlik grev ilan etti.
POS’tan yapılan açıklamada, “Hükümetlerin yıllardır Yunan demir yollarının değerini düşük tutması Tempi’deki trajediye neden oldu. Maalesef kadrolu personel istihdam edilmesi, uygun eğitim ve en önemlisi de modern güvenlik teknolojilerinin uygulanması gibi taleplerimiz sürekli gereksizler sepetine atılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

DNA TESPİTİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Arama kurtarma ekiplerinin açıklamalarına göre, enkaz üzerinde yürütülen çalışmalarda canlı bulunma ümidi artık bulunmuyor.

Kaza sırasında çıkan yangında demirleri eriyen vagonlar, vinç yardımıyla kaldırılıyor. Enkaz alanında bulunan uzuvlar toplanarak DNA testi yapılmak üzere ambulansla adli tip kurumlarına götürülüyor.

Enkazdaki metallerde DNA tespitine yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir