DR. Devrim Şukla Adalet Hareketi Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi adayı

0

DR. Devrim Şukla Adalet Hareketi Partisinden Belediye Meclis Üyesi adayı

Devrim Şukla Adalet Hareketi Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi adayı

DR. Devrim Şukla Adalet Hareketi Partisinden Belediye Meclis Üyesi adayı
  • Kendinizi tanıtır mısınız?

Dr. Devrim Şukla: 18 Ağustos 1981’de Yunanistan’ın İskeçe veya Xanthi (Ξάνθη)’de doğmuş bir Batı Trakya Türküyüm. İlk ve ortaokulu İskeçe Azınlık Okulunda okudum. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde hekimlik eğitimimi tamamladıktan sonra Yunanistan’a döndüm. Askerliğimi yaptıktan sonra, 2009 yılında Özel Keşan hastanesinde mesleğe adım attım. Keşan’daki bu özel hastanenin ilk doktorlarından birisiyim. 2,5 yıl çalıştıktan sonra Hayat Hastanesi, Özel Trakya gibi özel hastanelerde çalıştım. Halen haftanın iki günü Özel Trakya hastanesinde hekim olarak Edirnelilere hizmet vermekteyim. Aynı zamanda İskeçe Türk Birliği’nde yapılan kültürel faaliyetlere katılıyor, destek veriyorum. Müzik korosunu çalıştırıyorum ve ut enstrümanını çalarak, kardeşlerimize bu hususta ders veriyorum. Yunanistan Adalet Hareketi Partisi’nden Mustafçova Belediye Meclis Üyesi adayıyım.

  • Yunanistan’da yaşayan ve bir Türk asıllı Yunanistan vatandaşı olarak siyasi parti kurdunuz. Partinizin kuruluş amacı nedir?
DR. Devrim Şukla Adalet Hareketi Partisinden Belediye Meclis Üyesi adayı olduktan sonra İskeçe (Ξάνθη / Xanthi, / Ksanthi) Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret ederek hayır dualarını aldı.

Dr. Devrim Şukla: 9 Eylül Üniversitesi’nde birlikte okuduğumuz avukat arkadaşım Adnan Peçenek ile partiyi kurmaya karar verdik. Amacımız Mustafçova, bölgesinde yaşayan bireylere hizmet etmek. Mustafçova Yunanistan’ın Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’nde bulunan bir belediyedir. Yüzölçümü 627 km² olan şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 15,540’dır. Belediyenin merkezi Sminthi’dir.

Dr. Devrim Şukla’nın İskeçe Türk Birliği’nde müzik çalışmaları
  • Partinizin adı Adalet Hareketi Partisi. Bu ismin verilmesinin amacı nedir?

Dr. Devrim Şukla: Bulunduğumuz bölgede hizmet ederken adaletle hizmet etmek, kimseyi ayrıştırmadan, toplum olarak bölge insanlarına hizmet götürmek istiyoruz. Bu yüzden adalet… Şunu da ifade etmek gerek, bölgede yaşayan Türklere hitap eden bir partiyiz, Türkçe afişlerimiz var. Ama bunun yanında İskeçe bölgesi ve çevre bölgelerdeki diğer etnik unsurlara da hitap eden, bölgenin dokusu ile bütünleşen bir parti olmaya gayret ediyoruz.

Dr. Devrim Şukla, Mustafçova köylerinde sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla dere yataklarının ıslahı ve düzenlenme çalışmaları yapacaklarını belirtti.
  • Parti olarak belediye seçimlerine hazırlanıyorsunuz. Siz de belediye meclis üyesi adayısınız. Projeleriniz nelerdir?

Dr. Devrim Şukla: Seçim çalışmalara başladık, tek tek köyleri dolaşıyoruz ve vatandaşlarımızın eksiklerini tespit etmeye çalışıyoruz. Yıkılan duvarlar, yenilenmemiş minareler… Bunların hepsini tek tek tespit edip, vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Camileri, kahveleri gezip insanların sorunlarını dinliyoruz, çözüm önerileri üretiyoruz. Mustafçova köylerinde sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla dere yataklarının ıslahı ve düzenlenme çalışmaları yapacağız.

Dr. Devrim Şukla, seçim çalışmalarını yaparken eş dost ziyaretlerini de sürdürüyor.
  • Adalet Hareketi Partisi olarak Belediye Başkanlığını kazandığınız takdirde yapacağınız

Dr. Devrim Şukla: Öncelikle belediyenin var olan ana sorunlarıyla ilgileneceğiz. Önceliklerimizden birisi su sorunu. Belediyemiz birçok köyden oluşuyor. Bu yüzden belirli dönemlerde su sıkıntısı yaşanıyor. 60 köyden oluşan belediyemiz için büyük bir su projesi yaparak hayata geçirmek istiyoruz. Amacımız, köylerimizin susuz kalmaması. İkinci önemli sorunumuz, yollar… Bölgemiz 800 kilometre kare ve asfalt yoldan oluşuyor, yollarımız… Yolları düzenleyeceğiz ve çiftçilerimizin tarım alanlarına ulaşması, hayvanlarıyla rahat seyahat edebilmesi için yeni toprak yollar açacağız. Sonra da günlük sorunlarla ilgileneceğiz. En önemlisi çöpler. Çöpler büyük sıkıntı… Hem geri dönüşüm uygulamasını daha faal hale getireceğiz hem de bütün köylerimizi çöplerden arındırmaya çalışacağız. Aynı zamanda elektrik sorunumuz var, ışıklandırma konusunda birçok yer sıkıntı yaşıyor. LED ışıklandırmayı hayata geçirmek istiyoruz. Bunun yanında belediyemizin en büyük köyü olan 5.000 nüfuslu Ketenek’te biyolojik arıtma tesisini hayata geçirmek istiyoruz. Tespit ettiğimiz öncelikli sorunlarımız bunlar.

Sosyal Güvenlik kapsamında olmayan çocukların kapsama dâhil edilmesini sağlayıp aşı ve rutin sağlık kontrollerinin yapılarak takibini sağlamak için üzerinde çalıştığımız projelerimiz var.

  • Bölgenizde işsizlik sorunu var mı? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Dr. Devrim Şukla: İşsizlik maalesef had safhada. Bölge, en çok göç veren yerlerden biri fakat belediye çapında bunu önleyebilmek çok kolay olmuyor. Belediyenin kaynakları sınırlı. Kısıtlı imkânlarımızla işsizliğe de çözüm bulmak için çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Genel olarak hükümetin sorunu olduğu için bizim yapacağımız müdahale çok sınırlı sayıda olabilir.

Belediyemizde beş tane başkan adayı mevcut. Diğer rakiplere de başarılar diliyorum. Hepimizin amacı hizmet etmek. Türkiye’deki kardeşlerimizden de destek bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir