75 bin lira kefaletle serbest bırakılan Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın yargılanması 21 Ağustos’a ertelendi

0

75 bin lira kefaletle serbest bırakılan Edirne Belediye Başkanı Gürkan’ın yargılanması 21 Ağustos’a ertelendi

  • Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ın ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma’ ve ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın görülmesi 21 Ağustos 2020’ye ertelendi.

Edirne’de yaşayan ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak’ suçundan tutuklanan Şükrü Benli, tahliye edilir edilmez Bulgaristan’a kaçtı. Bu ülkede kaçırılıp alıkonulan Benli, 1 yıl önce azmettiricinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olduğu iddiasıyla avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında O.K., Ş.G. ve S.A. adlı şüpheliler tutuklanırken, ifadesi alınan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 75 bin TL kefaletle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gürkan hakkında müşteki-şüpheli sıfatıyla ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma’, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Edirne 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen ikinci duruşmasına müşteki-şüpheli Recep Gürkan ve avukatı ile tutuklu sanıklar O.K., Ş.G. ve S.A. ve avukatları katıldı. 3 tutuklu sanığın tahliyelerini talep ettiği duruşma, basına kapılı yapıldı. Salona alınanların sosyal mesafe kuralına uyması istenilen duruşma, 21 Ağustos’a ertelendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkan Başkan Gürkan açıklama yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir