Türk Yolcular Sırbistan Gümrüğünde Paralarını Kaptırıyor

0

Türk Yolcular Sırbistan Gümrüğünde Paralarını Kaptırıyor

Yıllık izinlerini anavatanlarında geçirmek isteyen Türk vatandaşları son haftalarda yoğun olarak Türkiye’nin yolunu tutuyor.

Transit geçilen ülkelerdeki gümrük memurları ise özellikle Türkiye istikametinde ilerleyen veya bu ülkeden gelen araçları didik didik arıyorlar.

Son günlerde Sırbistan’da yanındaki yüksek miktarda nakit parayla yakalanan Türk yolcuların sayısında önemli bir artış var. Sırbistan’ın Horgos ve Gradina sınır kaplarında yaşanan iki olayda yaklaşık 57 bin euroya el konuldu.

10 bin euronun üzerindekilere el konuldu

45 yaşındaki Türk kökenli Alman vatandaşının seyahat ettiği ülke girişinde detaylı inceleme için ayrılmasıyla ortaya çıktı. Yolcu daha önce sadece kişisel bagajı ve izin verilen miktarda döviz taşıdığını söyledi. Ancak aracın kontrolü sırasında gümrük memuru, aracın içinde 10 bin euroluk bir çanta buldu.

Hepsi bu kadar değildi, yolcunun belindeki çantada 19 bin eurodan biraz fazla bulunduğunda ortaya çıktı. Yolcuya izin verilen 10 bin euro iade edilirken, kalanına el konuldu.

Benzer bir durum Gradina’da, üç Türk vatandaşı tarafından kullanılan araçta da yaşandı. Yanlarında ne kadar nakit taşıdıkları sorulduğunda yolcular, toplamda 3 bin avro civarında paraları olduğunu söylediler. Bunun doğru olmadığı çok geçmeden ortaya çıktı, çünkü her birinin yanında yaklaşık 10 bin euro vardı, gümrük memuru arabanın arka koltuklarının altında 28 bin euroluk bir çanta daha buldu. İzin verilen miktar yolculara iade edilirken, kalanına el konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir