Aydın İstek: “Bendis Avm’yi Keşfetmeye Hazırmısınız?”

0
• Bendis Avm
  • Bendis AVM’nin 7 Yılda Geldiği Noktayı Değerlendirdi

İstekler Group Alışveriş Merkezleri A. Ş. yöneticisi Aydın İstek, bölgeye büyük anlamda yenilik ve ekonomik katkı sağlayan Bendis AVM’nin son durumu hakkında bilgiler verdi.

“Bendis AVM, bölge ekonomisinin canlanmasına sebep oldu”

İstekler Group Alışveriş Merkezleri A. Ş. yöneticisi Aydın İstek

Keşan’da yer almasına rağmen tüm bölgeye hizmet veren ve birçok sosyal faaliyetin yer aldığı Bendis AVM’nin kurulduğu yıldan bugüne geldiği noktayı değerlendiren İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. yöneticisi Aydın İstek, şunları söyledi: “Keşan’da Bendis alışveriş merkezi kurulalı 7 yıl oldu. Başladığımız gün ile bugün arasında çok ciddi bir fark var. Keşan’da, Bendis AVM ile birlikte alışveriş merkezlerine bakış açısında değişiklik oldu. Aynı zamanda bölgede de fark yarattı. Trakya’da, bölgesindeki en büyük açık alışveriş merkezi olmayı başardı. Tabi ki biz bu büyümeyi sadece Keşan ekonomisine bağlayamayız. Bu büyüme yalnızca Keşan ekonomisiyle alakalı bir durum değil, bölge ekonomisiyle alakalı da bir durum. Bendis AVM, İpsala’ya, Uzunköprü’ye, Malkara’ya, Şarköy’e, Gelibolu’ya, Enez’e ne kattı ne katmadı biz olaya bu noktadan da bakıyoruz. Bendis AVM, öncelikle istihdam yarattı, genç girişimcilere fırsatlar sundu, işletmesini markalaştırmak isteyenlere zemin hazırladı, Saros’a gelenlere durak noktası oldu, ülkemize ve bölgemize yurtdışından döviz getirisi sağladı ve böylece bölge ekonomisinin canlanmasına sebep oldu. Yaratmış olduğu istihdam okumuş ve kendini yetiştirmiş genç nüfusun göç etmesini engelledi. Bu gençlerimiz burada mağaza müdürü, pazarlama müdürü, mağaza personeli olarak çalışma fırsatı buldu.”

• Bendis AVM

“Yapmış olduğumuz sosyal ve kültürel faaliyetlerin hiç birisinden ücret almadık”

Bendis AVM bahçesinin aynı zamanda bölge insanının da bahçesi olduğunun altını çizen İstek, “Gerçekleşen faaliyetlere tamamen ücretsiz olarak yer vermeye devam ediyoruz. Halkı bilinçlendirmek adına yapılan çalışmalara ev sahipliği yaptık. Zaman zaman sinema salonlarında sağlıkla ilgili programlar düzenlendi. Zaman zaman ise bölge ekonomi toplantıları burada gerçekleşti. Bölgede neye ihtiyaç var nelerin olması gerekiyor bunları öne çıkartmak istiyoruz. Biz burada İpsala’nın pirincini, Keşan’ın satır etini, Siğilli’nin bamyasını, Tekirdağ’ın köftesini insanlara göstermek için çaba sarf ediyoruz. İstanbul’dan Çanakkale yönüne seyahat eden bir araç, 350 km mesafe boyunca Tekirdağ köftecisinden başka bir şey görmüyor. Oysa biz onların durak ve odak noktasıyız. Halkımızın bundan istifade etmesini istiyoruz. Bu tür çalışmaları biz hep severek yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

• Bendis AVM

“İpsala ve Keşan, birbirinin mahallesi gibidir”

Bölgeye sinema hizmeti veren CineBendis’in açıldığı günden itibaren büyük ilgi gördüğünü dile getiren İstek“İpsala, Malkara’daki dostlarımızın sürekli sinemaya geldiklerini görüyorum. Zaten İpsala ve Keşan, birbirinin mahallesi gibidir. Sinema salonumuz 6 salondan oluşuyor. Türkiye’de film çıktığı anda hemen CineBendis’te de vizyona giriyor. Biz, burada birçok sinema galası gerçekleştirdik ve büyük ilgi görüldü. Bölge insanımız bu sayede sanat dünyasındaki insanlarla birlikte film izleme şansını yakaladıklar. Yaptığımız çalışmalar neticesinde sinema salonlarındaki filmler, üst düzey kaliteyle 3D-4K ve gümüş perde sistemiyle izleniyor. Bu görsel açıdan çok önemlidir.”dedi.

• Bendis AVM

“Bendis Otel, bölgemizde göz bebeği oldu”

Sözlerinin devamında bölgede kısa sürede adı duyulan 3 yıldıza sahip Bendis Otel’den de bahseden Aydın İstek“Bendis Otel, bölgemizde göz bebeği oldu. Şuanda buraya 5 yıldızlı otellerden gelen oluyor. Hayata geçirerek hizmete sunduğumuz otelimizin içerisinde özenle seçilmiş halılar, perdeler, çarşaflar ve yataklar mevcut. Bunları söylememin nedeni bu otele gerçekten emek verdiğimizdir. Burada 1 gece misafir olan ömrü boyunca o rahatlığı unutmasın istedik. Otelimizin şu anki durumunda yüzde 90 memnuniyet var. Otelimizin içerisinde ayrıca havuz, hamam, sauna, fitness ve masaj solunumuz da mevcut. Gelin Hamamı partilerinin de adresi Bendis Otel SPA oldu. Yani şimdiki gençlerin de dediği gibi ‘mekânın sahibi geri geldi’. Burayı sadece sosyal etkinlik değil, sağlık açısından da görmek gerekir. Burada yapılan egzersizler, sağlık için çok faydalı olacaktır. Masaj salonumuzda sadece normal masaj değil, sağlık masajı hizmeti de mevcut. Masaj yöntemi; bilindiği gibi en eski, en sağlıklı yöntemdir ve gaye kan dolaşımını sağlamaktır. Kan dolaşımı sağlandığında zaten vücut fonksiyonları yerine gelmeye başlamıştır. Kısacası masaj, kimyasal içermeden sağlık yönünden faydalı bir uygulamadır. Burada doğup burada büyüdüğümüz için de buradaki insanlarımızın hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden halkımız buraya gelip çok rahat bir şekilde zaman geçirebilirler ve bizlere istedikleri zaman ulaşabilirler. Tüm bölge halkını Türk ve Dünya markalarının yer aldığı Bendis AVM’ye, bölgemizin gelen misafirlerini de kaliteli ve rahat şekilde kalabilecekleri Bendis Otel’e bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

• Bendis AVM

“Alışveriş merkezimizi kısa bir süre sonra büyütme projemiz var”

İstek, sürekli olarak, hangi yenilikleri yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, şunları ekledi: “Alışveriş merkezimizi kısa bir süre sonra büyütme projemiz var. Bu projenin öncesin de hayvanat bahçesi planımızı da hayata geçirdik. Hayvanat bahçemiz şimdilik kanatlı tür ağırlıklı; kuş çeşitleri, ördekler, tavuklar şeklinde ayrıca tavşanlarımızda mevcut.” Hem alışveriş yapıp hem de doğa ile iç içe olma imkânını ziyaretçilerimize yaşatmak istedik.

• Bendis AVM

“Alışveriş merkezimiz içerisindeki mağazalarımızın üstün başarıları mevcut’’

Mesela son iki yıl üst üste Bendis Alışveriş Merkezinde bulunan Koton mağazamız Türkiye genelindeki Koton mağazaları arasında Türkiye 1.’si oldu. Bizim için ve Keşan için gurur verici bir durum. Alışveriş merkezimiz içinde ciroları ile Türkiye 2. ve 3.’sü olan markalarımızda mevcut. Bendis AVM olarak ciddi başarılara şahitlik ediyoruz.

  • Keşan’ın bir dinamiği olarak ilçenizi nasıl değerlendirirsiniz?

Aydın İstek: Keşan Edirne’ye bağlı ve Edirne’nin en büyük ilçesi. Edirne ciddi anlamda Yunan ve Bulgar ziyaretçiler alıyordu. Şimdi Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler Çorlu, Tekirdağ ve İstanbul’a geçmeye başladılar. Yunan ve Bulgar ziyaretçilerin Keşan’ı, Saros Körfezi’ni ve tarihi yerleri keşfetmeleri gerektiği düşüncesindeyiz. Edirne’deki yöneticilerimizin Keşan’ın Edirne’nin en büyük ve donanımlı ilçesi olduğunu, tanıtıma ihtiyacı olduğunu Keşan’da alışveriş merkezi ve hotellerin olduğunu ayrıca sahip olduğu değerleri yapacakları tanıtımlarda yer vermelerini istiyoruz.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin