Başkan İsmail Arslan ile Birlikte Yolculuk

0

Lalapaşa’nın Geleceğine Işık Tutacak Projelere: Başkan İsmail Arslan ile Birlikte Yolculuk

Lalapaşa’nın Geleceğine Işık Tutacak Projelere “Başkan İsmail Arslan ile Birlikte Yolculuk”

  • Başkanım sizi tanıyabilirmiyiz? Lalapaşa Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı İsmail Arslan kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

İsmail Arslan: 1977 yılında Lalapaşa’da doğdum. Edirne Ticaret Lisesi mezunuyum. 2008 yılında Ak Parti’ye üye oldum. 2014 yılında İl Genel Meclisi aday adayı oldum ancak seçilemedim. Daha sonra Rafet Sezen Başkanım ile birlikte Ak Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ak Parti Lalapaşa İlçe Başkanlığı yaptım.

2013 yılında Edirne Ticaret Borsası’nda Meclis Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Lalapaşa Belediye Başkanı oldum. Başkanlığım süresince yaptığımız hizmetler ve yapacağımız hizmetler, ikinci dönem için Ak Parti’den Lalapaşa Belediye Başkanı adayı olmamı sağladı.

Evliyim ve iki çocuğum var.

  • İlk dönem Lalapaşa Belediye Başkanı olmaya nasıl karar verdiniz? Seçilirken ortaya koyduğunuz vaatlerin hangilerini gerçekleştirdiniz, 1 Nisandan sonra neler yapacaksınız?

İsmail Arslan: Partimin her zaman destekçisi oldum ancak doğrudan aday olmayı düşünmemiştim. Daha önce Lalapaşa ilçesinde Edirne İl Genel Meclisi Üyesi adayı olmuştum ancak seçilemedim. Ancak, Ak Parti Edirne İl Başkanı Refet Sezen’in desteğiyle Lalapaşa İlçe Başkanı olarak görevlendirildim ve daha sonra Belediye Başkan adayı olmam istendi ve seçmenlerimizin tercihiyle Lalapaşa Belediye Başkanı oldum.

Vadettiğimiz projeleri ve vaat etmeden yaptığımız projeleri gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum.

TOKİ daire başkanlığı ile yaptığımız ikili görüşmeler sonucunda, ilçemize 3. etap toplu konut projesi kazandırdık ve 90 adet konutun halkımıza ulaşmasını sağladık.

Doğalgaz ’da İlk Meşaleyi Yakmanın Onurunu Yaşadık

Ayrıca, doğalgazın ilçemize gelmesini sağlayarak hane başına yaklaşık her ay 2 bin lira tasarruf edilmesini sağladık.

Alt yapı çalışmaları kapsamında Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden ve Edirne İl Özel İdare Müdürlüğü’nden alınan asfaltlarla ilçemizin yollarını iyileştirdik.

Ayrıca, içme suyu hattını yenileyerek halkımızı hijyenik su ile buluşturduk.

Diğer gerçekleştirdiğimiz projeler arasında çöp kamyonu, vidanjör, makam aracı, traktör ve süpürme aracı alımı yer alıyor. Bunlar çevre ve şehircilik bakanlığından hibe olarak alınmıştır veya Edirne Valiliği tarafından hibe edilmiştir.

Daha Modern Aydınlatma ile İlçemiz Işıl Işıl oldu

Ayrıca, modern aydınlatmalarla ilçemizin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık. İlçe merkezindeki ışıklandırmaları güncelleyerek daha modern LED Sokak aydınlatma lambalarıyla değiştirdik ve çıkış yolumuzun otoyol bağlantısına kadar aydınlatılmasını sağladık.

Lalapaşa Merkez Camisi’nin yapımını başlattık ve tamamlanarak ibadete açıldı. İlçemizde vefat eden kişilerin ailelerine destek olmak adına taziyelerini ziyaret ettik ve kefen, mezar tahtası ve ikramlıkların belediyemiz tarafından karşılanmasını sağladık.

Birlikte Daha Güçlüyüz: Devletimiz ve Milletimizle Birlikte Acılarımızı Paylaşıp, Yaralarımızı Beraber Sardık

6 Şubat tarihinde ülkemizi etkisi altına alan ve 120 bin kilometrekarelik bir alanda büyük yıkıma neden olan deprem felaketine karşı acil yardım çağrısı yapıldığında, 4 kişilik cenaze taşıma aracımız ve 6 personelimizle birlikte deprem bölgesine yardım etmek üzere harekete geçtik. Bu felakette 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği ve 107 bin 213 vatandaşımızın yaralandığı trajik olayda, yaraları birlikte sardık ve acılarını paylaştık.

             Çiftçimize ve Üreticimize “Ücretsiz Su” Sağladık

Çiftçimize ve Üreticimize “Ücretsiz Su” Sağladık

Havuzbaşı tesislerinde bulunan artezyen suyunu bağlantı yaparak çiftçilerimizin ve hayvan sahiplerinin kullanımına ücretsiz olarak sunduk.

Sporun ve Sporcunun Her Zaman Yanında Olduk

Lalapaşa Spor Takımımız Gururumuz Olmaya Devam Ediyor

Süper Amatör Kümede mücadele eden Lalapaşa Sporumuzun her zaman maddi manevi yanında olduk. Takımımızın maçlarının ilçede oynaması için Spor Bakanlığına sunduğumuz projelerimiz ve Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir.

En Mutlu Anlarında Halkımızın Yanında Olduk

67 nikâh ve sayısız nişan, düğün merasimi ile ilçe halkımızın mutluluklarına şahitlik ettik.

Lalapaşa İçin Korona Virüse Karşı Birlikte Mücadele Ettik

Pandemide Halkımızla Tek Yürek Olduk

Pandemi de evinde internet olmayan çocukların online derslerine katılabilmesi için Belediyemiz nikah salonunda ücretsiz internet desteği sağlanmıştır. İlçemizdeki ev, işyeri, kurumlar, cadde ve sokaklarımız düzenli olarak dezenfekte edildi. Pandemi ile etkin bir şekilde mücadele ederek, esnafımıza ve halkımıza sağlık bilgisi kitleri verildi.

Halkımızın Huzur ve Refahına Önem Verdik

İlçemizde ki parklarda eskimiş ve kullanılamaz hale gelmiş bank ve orman tipi masaları yenileri ile değiştirdik. Bunun yanında cami, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Hudut Bölüğü, Ziraat Bankası ve Okullarımızda bulunan bankları onarımlarını yaptırdık. Kullanılamayacak kadar eski olanları yenileri ile değiştirdik.

Lalapaşa İçin Can Dostlarımızı Unutmadık

Sahipsiz sokak hayvanlarımız için mama alımı yapılmış, uyum sağlayamayan hastalık saçan sokak hayvanları Edirne Belediyesi le koordineli bir şekilde barınağa götürülerek tedavilerini sağladık. 4 ülkenin çocuklarının katılımı ile uçurtma şenliği ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladık.

Arife günlerinde ilçe kabristanlığımızda çiçek dağıtımlarında bulunduk.

Bisiklet turu organize ederek misafirlerimizi ilçemizde ağırladık.

İlçemizde her yıl Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen ağaç ekme faaliyetlerine iştirak ederek yüzlerce fidanı toprak ile buluşturduk.

Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslara katılım sağlayarak Belediyemiz düğün salonunda gösterimlerini sağladık.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında eğlenceler ve çekiliş programları düzenleyip çiçek dağıtımları gerçekleştirdik.

Pandemi dolayısı ile ilçemizde bulunan her haneye şanlı Türk Bayrağı, kolonya, maske ve bilgilendirme broşürlerinden dağıtımını sağladık.

Pandemi de iş yerleri kapatılan ve zor günler geçiren kahvehane esnaflarımıza hazırladığımız destek paketleri ile yardımcı olduk.

Kandillerde kandil simidi, aşure ayında aşure dağıtımı gerçekleştirdik. İkili görüşmeler ile temin ettiğimiz kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile buluşturduk.

Cumhuriyetimizin 100 yılında yaptırdığınız yaka rozetlerini hem vatandaşımıza hem belediyemizi ziyarete gelen misafirlerimize hediye ettik.

5 Yılda 3700 Adet Erzak Koleksiyonu ile Ramazan Ayında Yardıma Muhtaç Ailelere Ulaştık

5 yıl boyunca toplamda 3700 adet erzak kolisi temin ederek, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yönelik yardım faaliyetlerini gerçekleştirdik. Bu destekle, her yıl Ramazan ayının ardından binlerce aileye ulaşarak yardımlarımızı ulaştırdık ve onların Ramazan ayını daha huzurlu ve bereketli geçirmelerine katkı sağladık.

Yeni Dönem Vizyon Projeleriniz Hazır:

Gelecek dönem için hazırladığımız vizyon projelerimizle ilgili önemli adımlar atmaya hazırlanıyoruz.

  1. Etap TOKİ Konutları Geliyor:

Lalapaşa’da 4. etap TOKİ konutlarının yeri belirlendi ve ön talep toplama işlemleri en kısa sürede başlayacak. Bu yeni konutlar, ilçemizdeki konut ihtiyacını karşılayacak ve vatandaşlarımıza modern ve konforlu bir yaşam alanı sunacak.

Daha Modern ve Daha Çağdaş Yeni İş Yerleri:

Tamamlanan projeler kapsamında Belediye Dükkanları’nın inşaatına başlanacak, böylece ilçemizdeki iş yeri sayısı artacak ve modern, çağdaş iş yerleriyle Lalapaşa’nın ekonomik yapısını güçlendireceğiz.

Otopark ve Oto Yıkama Sistemleri:

Davut Emin Camii’nin arkasındaki otopark alanında düzenlemeler yapılacak ve ilçe genelindeki park sorununu çözecek otopark alanları oluşturulacak. Ayrıca buraya kurulacak oto yıkama sistemleriyle vatandaşlarımızın araçlarını temizlemelerini kolaylaştıracağız. Bu adımlarla trafik düzenini sağlayacak ve şehir estetiğine katkıda bulunacağız.

 
Lalapaşa’mıza Çok Yakışacak

Çevre düzenlemesi çalışmalarını artırarak, kaldırımlarımızı ve ilçe kabristanlığımızı güzelleştirme hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Dere Islah Çalışmaları Başlıyor

Lalapaşa’da bulunan eski gölet ve Lalapaşa 1 göletiyle bağlantılı dere üzerinde ıslah çalışmalarına başlıyoruz. Bu çalışmalarla, ilçemizin içinden geçen dere yatağını düzenleyerek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruyacağız.

İlçemize Yeni Futbol Sahası

Spor Bakanlığı’nda yer alan “Futbol Sahası” projemizin takibini yaparak, Lalapaşa Sporumuzun maçlarını kendi sahasında yapabilmesini sağlayacağız. Gençlerimizi sporla buluşturacak, sağlıklı bir yaşam için teşvik edeceğiz.

Havuzbaşı Restaurant Yeniden Açılıyor

Havuzbaşı restaurantı yeniden hizmete açılarak, ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir mekânı ilçemize kazandırıyoruz.

Lalapaşa İtfaiyesi Modernize Edilecek

İtfaiye hizmetlerimizi güçlendirmek adına iki yeni araç ekleyerek, mevcut araçlarımızı modernize edeceğiz. Böylece, yangın ve acil durumlara daha etkin ve hızlı müdahale edebileceğiz.

Kapalı Pazaryerimize Kavuşacağız

Kapalı Pazaryeri projemizle, çağdaş ve modern bir Pazar yeri oluşturarak, hava koşullarından etkilenmeyen bir alanda vatandaşlarımıza daha iyi bir alışveriş ortamı sunacağız.

Kültür Gezileri ve Ücretsiz Wifi

Halkımıza yönelik kültürel faaliyetlerimizi artırarak, konserler ve tiyatro gösterileri düzenleyeceğiz. Ayrıca, belediyemizce temin edilecek ücretsiz wifi hizmetiyle internet erişimini kolaylaştıracağız.

Bu projeler ve hizmetler, Lalapaşa halkına verdiğimiz sözleri yerine getirme konusundaki kararlılığımızı gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir