Bulgaristan Cumhurbaşkanından Sofya Türkiye Büyükelçisine Üstün Hizmet Nişanı

0

  • Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ü Üstün Hizmet Nişanıyla ödüllendirildi. Törende, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine olan katkılarından dolayı Sekizkök’e birinci derece Madara Süvarisi ile nişanlandı. Radev, Türkiye’nin Bulgaristan için oluşturduğu bir ortak olduğunu ve iki ülke arasındaki iş birliğinin son yıllarda olumlu bir şekilde görüldüğünü vurguladı. İki ülke arasındaki ilişkiler yanı NATO Birlik iş birliği ve ekonomik ortaklık sıra da öne çıktı. Radev, iki ülke halkları arasındaki turizmin gelişmelerini ve zor zamanlarda yardımlaşmanın artmasını memnuniyetle dile getirdi..

Törende, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarları Mustafa Kara ve Murat Acar, Askeri Ataşe Albay Murat Payas, İçişleri Müşavirleri Emniyet Müdürü Günter Şenses ve Albay Hakan Başaklıgil, Bulgaristan Müslümanlar Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Hacı, Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmed, Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik, DEİK Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, Fas, Azerbaycan, Gürcistan, ABD, Almanya ve Romanya’nın Sofya Büyükelçileri ile Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Eski Genel Başkanı Mustafa Karadayı hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Büyükelçi Aylin Sekizkök’e, başarılı ve verimli görev süresinin sonunda, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı kendisini en üstün Bulgar devlet nişanı olan birinci derece Madara Süvarisi’yle ödüllendirmekten onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye’nin Bulgaristan için her daim önemli bir komşu, dost, NATO müttefiki ve farklı alanlarda stratejik bir ortak olduğunu, Bulgaristan’ın Türkiye’yi AB üyeliğine giden yolda her zaman desteklediğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllarda olumlu bir şekilde geliştiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Radev, güvenlik, enerji, ulaşım, bağlantısallık, (Bilişsel bilim alanlarında mental fenomeni yapay nöron ağları kullanarak açıklamayı umut eden bir yaklaşım.) sınır güvenliği ve çevre alanlarındaki iş birliğine dikkat çekerek, söz konusu iş birliği alanlarına yönelik kararların büyük bir kısmının Büyükelçi Aylin Sekizkök’ün görev döneminde alınıp, uygulandığını ve Büyükelçi Sekizkök’ün aktif çabaları ve tutumu sayesinde son dönemde ikili ilişkilerin en yüksek seviyede canlılık kazandığını ve bu sayede çok sayıda önemli ve verimli toplantı gerçekleştirildiğini belirti.

Cumhurbaşkanı Radev, Türkiye’nin Bulgaristan’ın önde gelen ticari ve ekonomik ortaklarından biri olmanın yanı sıra, stratejik bir yatırımcı konumuna da sahip olduğunu, Türkiye’nin bu ilişkileri geliştirme çabalarını son derece takdirle karşıladığını ayrıca vurguladı.

Cumhurbaşkanı Radev, iki ülkenin de Güneydoğu Avrupa bölgesinin güvenliğinden, istikrarından ve ekonomik refahından sorumlu olduğunu ve bu sorumluluğun NATO içinde güvenliğimizi ve istikrarımızı güçlendirmeye yönelik bir dizi ikili girişimde yansıma bulduğunu ifade ederek, Bulgaristan’ın, Türkiye’nin Bulgaristan topraklarındaki çok uluslu askeri görev gücüne katılımına, Karadeniz’de mayınla mücadele işbirliğine, ortak hava sahasının korunmasına, NATO’nun entegre hava ve füze sistemine ilişkin sınır ötesi operasyonlarda ortaklaşa hareket etmek için imzalanan son muhtıralara büyük değer verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Radev, iki ülke arasındaki ilişkilerin niteliğini en iyi iki ülke halkları arasındaki ilişkilerin yansıttığını, turizmin karşılıklı olarak geliştiğini ve sınamalarla karşı karşıya kalınan zor zamanlarda iki ülke arasındaki yardımlaşmanın arttığını belirterek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir