Edirne Valiliğinden Bulgaristan’da İftar

0

  • Edirne Valiliği, Balkan Şehirleri İş Birliği Platformu’nca Bulgaristan’ın Filibe kentinde düzenlenen bir iftar organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Filibe Bölge Müftülüğü tarafından Yeni Mahalle’deki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, Edirne Valisi Yunus Sezer, Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli, Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, TBMM ve Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Filibe Valisi İliya Zümbülev, Bulgaristan Müslümanları Yüksek Şurası Başkanı Vedat Ahmet ile davetliler katıldılar.

Programda konuşan Edirne Valisi Sezer, Edirne’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, “Edirne Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu iftarlarının dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı artırmasını diliyorum.” dedi.

“Bugün bizim için büyük bir bayramdır.” diyen Filibe Bölge Müftüsü Veli ise, 1500 kişinin katıldığı iftar için destek veren Edirne Valiliği’ne teşekkür etti.

Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Eş Başkanı Cevdet Çakırov, “Bu akşam hep beraber mutlu olduk. Bizler bunun için varız. Parti olarak, felsefe olarak ülkemizin gelişmesi için, etrafımızdaki komşu ülkelerle ve elbette ana vatan Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirelim.” şeklinde konuştu.

Filibe Valisi Zümbülev ise, “Ramazan ayında birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. İyi olan her şeyin her zaman üstün olacağını da gösteriyoruz.” ifadesini kullandı.

Filibe sakinlerinin her zaman birlik ve beraberlik içinde olacaklarını vurgulayan Zümbülev, “Dinimiz, dilimiz, kökenimiz ne olursa olsun, biz biriz.” dedi.

Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu iftar organizasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu konser verdi.

Emel-Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup, sema gösterisi gerçekleştirdi.

İftara katılanlar, coşkuyla “Türkiye” diyerek tezahürat yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir