Bulgaristan-Romanya Sınırında TIR Kuyruğu: “Petrol Krizi” Ulaşımı Felç Etti

0

  • Bulgaristan‘ın Vidin şehri ile Romanya’nın Calafat şehri arasında yer alan İkinci Tuna Köprüsü’nde, Vidin-Calafat Sınır Kapısına doğru yaklaşık 10 kilometrelik bir TIR kuyruğu oluştu. Romanya’da gümrük yetkililerinin “Petrol Krizi” nedeniyle Bulgaristan’a girişi sınırlamasıyla ilgili alınan önlemler, sınırdaki trafik yoğunluğunun artmasına neden oldu.

Romanya‘nın Karayolu Güvenliği Ajansı, Bulgaristan’da petrol sıkıntısı nedeniyle petrol tedarikinin kısıtlandığını ve bu durumun sınırdaki trafik yoğunluğunu artırdığını açıkladı. Bu önlemler nedeniyle, sınırda TIR kuyrukları oluştu. Bulgaristan’ın petrol tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle, yetkililerin TIR kuyruklarının azalması için çözüm arayışı içinde oldukları belirtiliyor.

Sınır kapısında çok uzun zamandır bekleyen TIR şoförü Şafak Akçay, “Sınır Kontrol Noktasına 10 km mesafede bulunuyorum. TIR kamyonları saatlerce yerinden kıpırdamıyor” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. TIR’ların yolun tamamını kaplaması nedeniyle otomobiller de geçişlerinde zorluk yaşıyor. Bu durum, sınır geçişlerinde uzun bekleme sürelerine ve trafik sıkışıklığına neden oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir