Bulgaristan Sofya’da Koronavirüs İçin Acil Durum!..

0

Bulgaristan Sofya’da Koronavirüs İçin Acil Durum!…

  • Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da ölüm oranlarının artması üzerine Büyük Şehir Sağlık İl Müdürlüğü, 19 Temmuz’dan itibaren bölgede uygulanacak koronavirüs salgın önlemleri açıkladı

Acil durum kodu ile açıklanan önlemlerde;

  • Bulgaristan’da koronavirüsten ölümlerin artmasının aşağıda ki önlemlerin alınması gerektiği kararına varıldı.
  • Koronavirüs için test uygulanan bireylerin dörtte birinin pozitif çıkması üzerine maske kullanma zorunluğu getirilmiştir.
  • Bu genelge 30 gün süreyle geçerli olacak.

Uygulanacak koronavirüs önlemleri şunlardır:

  1. Yatarak ve ayakta tedavi için tıbbi tesislerde, Acil Tıbbi Yardım Merkezi’nde, Başkent Bölgesel Sağlık Müdürlüğünde, sosyal hizmetlerin sağlanması için uzmanlaşmış kurumlarda, eczanelerde, gözlükçülerde ve eczanelerde koruyucu yüz maskesinin zorunlu olarak takılcaktır.
  2. En az 1,5 m fiziksel mesafeyi korunacaktır.
  3. El hijyeni ve yüzeylerin dezenfeksiyonu, düzenli havalandırma yapılacaktır.
  4. Mümkünse uzaktan çalışma (evde) sistemine geçilecektir .
  5. COVID-19 ve diğer akut bulaşıcı hastalıklar için klinik semptomları olan çocukları korumak için çocuk tesislerinde her sabah dezenfekte ve test çalışmaları yapılacaktır.
  6. Sosyal hizmet kurumlarında, çocuk ve yetişkinler için evde sosyal hizmet personele COVID-19 her gün test uygulanacak, hastalık tespit edilen personel karantinaya alınıp tedavisi yapılacaktır.

Ulusal Sağlık Servisi’nin kararına göre, Sofya-şehir bölgesindeki salgın durumun gelişimine bağlı olarak anti-salgın önlemlerin değişebileceği de belirtildi.

Kararın Büyükşehir RZI’nin internet sitesinde yayımlanmasından itibaren bir ay içinde, APC usulüne göre Sofya-şehir İdare Mahkemesi’ne itiraz edilebileceği belirtildi.

Ancak, idari işlem ön yürütmeye tabidir ve itiraz, emrin yerine getirilmesini durduramayacağı da açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir