CHP Edirne Milletvekili Yazgan: “Engelli ve Yaşlı Aylıkları Yetersiz”

0

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, artan enflasyon ve yaşam pahalılığı nedeniyle engelli ve yaşlı aylıklarının yetersiz kaldığını belirterek destek tutarlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan
  • CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, artan enflasyon ve yaşam pahalılığı nedeniyle engelli ve yaşlı aylıklarının yetersiz kaldığını belirterek destek tutarlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Yazgan, yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam mücadelesine dikkat çekerek, “Sosyal yaşama kazandırılması ve iyi bir yaşam için desteklenmesi gereken yurttaşlarımız, bu destekler ile eve hapsediliyor. Bakımları dahi zora giriyor. Bu yardım tutarları, artık hiçbir anlam ifade etmiyor. Destek tutarları bir an önce artırılmalı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2023 Ocak ayında yayımladığı Engelli İstatistik Bülteni’ne göre, Türkiye’de 2,5 milyonun üzerinde engelli bulunuyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yapılan aylık ödemelerin yetersiz olduğunu dile getiren Yazgan, bu durumun toplumsal bir adaletsizlik yarattığını belirtti.

Yazgan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Aktaş’a yöneltilen sorular arasında, engelli ve yaşlı aylıklarının artırılması konusunda yapılan çalışmaları da sorguladı.

Soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdığı konuya ilişkin Yazgan, “Engelli ve yaşlı destekleri, düşen alım gücü karşısında artık hiçbir şey ifade etmiyor. Bu desteklerin tutarları bir an önce artırılmalı. Engelli ve yaşlı yurttaşlarımız yaşamlarını daha rahat idame ettirebilmeli” şeklinde konuştu.

Yazgan, Bakan Göktaş’a yöneltilen sorularda, engelli ve yaşlı vatandaşların sayıları, aylık ödemelerin miktarı, yapılan çalışmaların durumu ve kesinti uygulamaları gibi konuları sıraladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir