CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’de Halka Seslendi ve Gencan’a Destek Çağrısı Yaptı

0

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Av. Filiz Gencan Akın'a destek istedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Av. Filiz Gencan Akın’a destek istedi
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne‘de düzenlenen halk buluşmasında hükumeti eleştirerek seçimlerin bir hesap sorma ve değişim isteme süreci olduğunu vurguladı.

Özel, Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen halk buluşmasında, Edirne Belediye Başkanlığı görevini 10 yıl boyunca sürdüren Recep Gürkan’a hizmetleri için teşekkür etti. Ayrıca, Gürkan’ın ön seçim şartıyla aday olmayacağını ifade ettiğini belirtti.

Ön seçim sonrası adayların sağlık sorunları nedeniyle çekildiğini anımsatan Özel, seçilen adaylardan eczacı Şükrü Ciravoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini ve yerine genç bir cumhuriyet kadını Avukat Filiz Gencan Akın’ın belediye başkanı olduğunu söyledi.

Özel, İzmir ve Edirne’de AK Parti Belediye Başkan adaylarının posterlerinde partilerinin amblemlerini küçük gösterdiklerini ileri sürdü. Ayrıca, CHP’den seçilerek Edirne Belediye Başkanlığı görevi yapan Hamdi Sedefçi’nin CHP’nin oyunu bölmek için İYİ Parti’den aday olduğunu iddia etti ve buna izin vermeyeceklerini belirtti.

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Özel, emeklilerin maaşlarının düşük olduğunu ve iktidarın emeklinin hak ettiği parayı başkalarına verdiğini iddia etti. Edirne tava ciğeri porsiyonuna geçen yıla oranla 3 kat zam geldiğini ifade eden Özel, “31 Mart seçimleri bu hükumetten hesap sorma, onlara sarı kart gösterme, kırmızı ışığı yakma ‘artık yeter, canımı yakma’ deme seçimleri.” dedi.

Program kapsamında Gürkan ve Akın da selamlama konuşması yaparken, CHP Edirne milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ve Ediz Ün de programda yer aldı. Gürkan, CHP Genel Başkanı Özel’e Edirnekari işlemeli tablo hediye etti.

Özel, katılımcılara karanfil vererek alandan ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir