Deprem yardımları Polis Müdürünün Tekirdağ’daki evinde yakalandı

0

Deprem yardımları Polis Müdürünün Tekirdağ’daki evinde yakalandı

  • Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilde yıkıma neden olurken, bölgeden gelen bir haber geniş yankı uyandırdı. TEKİRDAĞ Çevik kuvvet Şube Müdürü Yadigar I., Kahramanmaraş merkezli depremin ardından geçici görevle Gaziantep’in Islahiye ilçesinde görevlendirildi. Yadigar I., görev yerine dönerken, yanında depremzedeler için gönderilen birçok malzemeyi de götürdü. Kamera kayıtlarından durumu tespit eden polis Savcılık, talimatıyla emniyet müdürünün evinde arama yaptı. Çok sayıda yardım malzemesi ele geçirildi. Savcılık tutuklama istedi, hâkim serbest bıraktı. Savcılık itiraz etti.

Tekirdağ Valiliği, deprem bölgesindeki yardım malzemelerini Tekirdağ’daki evine getirdiği iddia edilen emniyet personelinin açığa alındığını bildirdi.

Evinde yapılan aramada hepsi bulundu

İhbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavclığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Yadigar Işık’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, kadın pedleri, 3 Elektirikli Isıtıcı ve Kettle Isıtıcılar ele geçirildi.

‘Hırsızlık’ suçundan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Yadigar Işık adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti. Şimdi itirazın sonucu bekleniyor

İHBARLAR ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta görevlendirilen bir emniyet personelinin, afet bölgesinden dönerken depremzedeler için gönderilen bazı yardım malzemelerini beraberinde getirerek ikametinde bulundurduğuna dair ihbarlar üzerine idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI, SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi; “İlgili personel hakkında idari soruşturma başlatılmış ve işten el çektirilerek açığa alınmıştır. Akabinde hemen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen personel, mahkemeye çıkarılmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ancak bu karara Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca itirazda bulunulmuştur.

“EMNİYET OLAYI YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Olay, valiliğimiz ve emniyetimiz tarafından yakinen takip edilmektedir. Devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kurumlarıyla suç ve suç işleyenlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir