Dr. Düzgün: “Otizm için önemli bir projeye imza attık”

0

Dr. Düzgün: “Otizm için önemli bir projeye imza attık”

  • İstanbul Arnavutköy’de çalışmalarını sürdüren Bir Sevgi Dokunuşu Otizm Kontrol ve Önleme Merkezi ile Arnavutköy Belediyesi ortak bir projeyi uygulamaya koydu.

Bir Sevgi Dokunuşu Engelliler ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Bir Sevgi Dokunuşu Otizm Kontrol ve Önleme Merkezi kurucularından Dr. Sevgi Düzgün: “2 Nisan Otizm Farkındalık gününde çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. Otizm teşhisi konulan çocuklarımıza ve ailelerine destek programını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dr. Sevgi Düzgün:  “Otizm genellikle ilk 3 yaşta başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde ifade edebileceğimiz gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde basit testler ile tanısı erken konulabilmektedir. Erken tanı ve uygun rehabilitasyon programı bu vakaların hayata kazandırılmasında büyük rol oynamaktadır.

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bilimsel ve akademik olarak tamamladığımız projemizi hayata geçirdik. Ülkemizde yoğun bir şekilde artan otizm vatandaşlarımızda ciddi kaygılar yaratmakta ve maalesef konuyla ilgili vatandaşlarımızın bilgi alabileceği bir destek biriminin olmaması ülkemizde ciddi manada bilgi kirliliğine neden oluyor. 2 ve 6 yaş aralığında olan çocuklarımızın farklılıklar göstermesi sonucunda ailenin yaşamış olduğu travma aileyi toplumdan ve sosyal yaşamdan kopararak yanlızlaştırmaya iten en temel neden oluyor. Ciddi emekler sonucunda projemizi ülkemizde hayata geçirmeye başlamanın haklı gururunu çocuklarımız ve ailelerimiz adına yaşıyoruz. Bir sevgi Dokunuşu Otizm Kontrol ve Önleme Merkezimiz hayatta geçirdi. Buradaki amacımız ülkemizde bulunan tüm il ve ilçelerde bu birimleri açıp vatandaşlarımızın bu sıkıntılar karşısında destek alabilecekleri ve doğru tanı desteği alabilecekleri profesyonel destek almalarıdır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir