EDİRNE İÇİN ACİL TIR ÇEKİCİLERİ ARANIYOR

0

EDİRNE İÇİN ACİL TIR ÇEKİCİLERİ ARANIYOR

  • Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ün Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda topladığı DEPREM YARDIM MALZEMELERİ yüklü DORSELERİ deprem bölgelere nakletmek için acil ve sürekli TIR ÇEKİCİLERİ aranmaktadır.

(Müjdat Özsöker) Görevi üslenecek TIR SAHİPLERİNİN ÇOK ACELE (0284) 225 10 23 numaralı telefon ile irtibata geçmeleri rica olunur.

Son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7’lik deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken tüm Türkiye depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. 81 ilde oluşturulan merkezlere adeta yardım yağıyor. Yola çıkan konvoylar kilometrelerce kuyruk oluştururken lojistik firmalarına ise depo ve TIR çağrısı geldi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde peş peşe meydana iki deprem Güneydoğu Anadolu’da yer alan 10 ilde büyük yıkıma yol açtı.

Son 100 yılın en büyük deprem felaketi olarak kayıtlara geçen deprem sonrası yıkımın olduğu illerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde arama kurtarma çalışmaları gece gündüz demeden devam ederken Türkiye ise deprem bölgesi için adeta seferber oldu.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YAĞIYOR

Neredeyse tüm il, ilçe ve mahallelerde oluşturulan yardım grupları üzerinden başta gıda, giyim ve ısınma malzemeleri olmak üzere yüzbinlerce koli deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıkarılmak için hazırlanırken, yardım paketleri ve iş makinaları TIR’larla gece gündüz bölgeye taşınıyor.

KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde bulunan illerde hazırlanarak yüklenen araçlar deprem bölgesine geçiş güzergahı olan Konya’dan geçiyor. Yoğunluktan dolayı ulaşımda aksamalar oluyor. Trafikte kalan tır kuyruğu kilometrelerce uzuyor.

Deprem bölgelerine ulaşan yardımlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda dağıtılırken yardım gruplarından da özel sektöre depo ve TIR çağrısı geldi.

TIR VE DEPO ÇAĞRISI: BOLLUK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYORUZ

Yüzlerce bölgede yardım toplama faaliyetleri yürütüldüğünü ve adeta merkezlere yardımların yağdığını belirten yetkililer ciddi anlamda TIR ve depo sıkıntısı çektiklerini vurguluyor.

TIR bulamadıkları için yardımları sevk etmekte ciddi anlamda sıkıntı çektiklerini de vurgulayan yetkililer, elinde 1700 TIR’ı olan bir firmadan sadece 15 TIR’ın kendilerine verildiğini belirterek, ”Elimizde neredeyse 50 TIR yardım malzemesi var bunları taşımamız için lojistik firmaları ellerindeki araçları geçici olarak AFAD ve bakanlık çalışma gruplarına tahsis etmeleri lazım. Bolluk içinde adeta yokluk yaşıyoruz. Ulaştırmanın yanı sıra gelen yardımların da güvenli yerlere konulabilmesi için depolar gerekiyor. Burada da yine çok büyük antrepolara sahip firmalara sesleniyoruz. Bize geçici olarak depolarınızı açın, yardım malzemelerini buralara taşıyalım. Bugün bir birimize destek olmayacaksak ne zaman olacağız.” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir