Keşan Belediye’sinden Deprem Yardımları Çalındı!

0

Keşan Belediye’sinden Deprem Yardımları Çalındı!

  • Keşan Belediyesi’nin, deprem yardımlarını çaldıkları iddia edilen 4 personeli açığa alındı. Ak Parti Belediye Başkanı Helvacıoğlu, “Olay gerçekse işlerine derhal son verilecek” dedi.

Edirne’nin Keşan ilçesinde toplanan deprem yardımlarını çaldığı iddia edilen 4 personel açığa alındı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, iddiayı araştırdıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtirken, “Olay gerçekse derhal işlerine son vereceğiz” açıklaması yapıtı.

Deprem felaketinden sonra Keşan Belediyesi de yardım kampanyası başlatarak yurttaşlara çağrıda bulundu. Belediyenin çağrısı sonrası halk, elektrikli ısıtıcı, bot, atkı, bere, battaniye, çocuk maması, termal içlik, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, kazak, kışlık kıyafet, çorap ve çocuk bezi gibi ihtiyaçları Keşan Lisesi Kapalı Spor Salonu’na getirdi.

Gelen malzemeleri ayrıştırmak ve düzenlemek için görevlendirilen Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 4 personel, iddiaya göre, bazı yardım malzemelerini çalarak evlerine götürdü. Olayın ortaya çıkmasının ardından 4 kişi, açığa alınırken, haklarında soruşturma başlatıldı.

“Savunmalarını istedik, gerçekçe işlerine son verilecek”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Şu anda soruşturma aşamasındayız. Soruşturma doğrultusunda iş akitleri feshedilecek. Yarına kadar savunmaları istendi. Pazartesi günü de disiplin kurulu toplanacak. Olay gerçek ise derhal işlerine son verilecek. Bu işin affı yok. Böyle bir şeyi kimse affedemez. 539 çalışan personelimin hepsi yüreğini koymalı. O 4 kişi, bizim elemanımız olamaz. Bunu kabul edemiyoruz. İddialar ve tespitler var. Yapıldı gibi anlıyorum. Bilgiler bu yönde. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir