Edirne Kakava-Hıdırellez Şenliği’ne Yoğun İlgi: Kent Trafiği kitlendi, Konaklama Tesisleri Ful Doldu, Market ve Bakkalların Raflarında Mal Kalmadı

0

  • Edirne, Kakava-Hıdırellez Şenliği’ne 100 Bini Aşkın Araç ile Tıkandı! Şehir, Ziyaretçi Akınıyla Adeta Doldu Taştı. Market ve Bakkalların Rafları Boşaldı.

(Haber Servet Çalışkan) 4-6 Mayıs günlerinde düzenlenen Kakava-Hıdırellez Şenliği için kente 100 bini aşkın aracın giriş yaptığı görüldü. Üç gün boyunca Edirne’ye yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Şehrin kapasitesinin üzerinde araç girişi yaşandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından 1300 civarında sadece tur otobüsünün geldiği tespit edildi. Aynı zamanda 100 bini aşkın özel araç da şehre giriş yaptı. Trafik tamamen kilitlendi, şehirde yürüyerek adım atmak dahi imkansız hale geldi. Konaklama tesisleri haftalar önce rezervasyonlar nedeniyle dolmuştu. Rahmetli Ciğerci Bahri Bey’in markalaşmasına öncülük ettiği Edirne ciğerini yemek isteyen konuklar saatlerce sıra beklemek zorunda kaldılar.

Festival alanında alınan güvenlik tedbirlerinin etkisi hissedildi. Hırsızlık, kap kaç gibi herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Edirne’deki kokartlı tur rehberlerin yetersiz kalması nedeniyle, Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardım ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği üyeleri misafirlere refakat etti.

Çanakkale’den Kakava-Hıdırellez Şenlikleri için Edirne’ye gelen Şükrüye Akçay ve arkadaşları, şehirdeki izdihamı beklediklerini belirttiler, ancak bu durumun gezilerine anlam kattığını bunun için ziyaretlerini unutamayacaklarını düşündüklerini söylediler. Akçay ve üyeler dernek başkanı Cengiz Gültekin’e bizzat refakatlerinden dolayı teşekkür etti. Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin bir günde gezilemeyeceğini belirten Akçay, en azından Selimiye Cami, İkinci Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Trakya Üniversitesi Lozan Anıtı, Meydanı ve Müzesi, Hıdırlık Tabya Balkan Tarihi Müzesi, Eski Cami ve Üç Şerefeli Cami gibi 5-6 tane eseri ziyaret etmek istediklerini ancak trafik yoğunluğu nedeniyle hepsini gezecek zamanlarının olmadığını belirtti. Sarayiçi’nde yapılan şenliklere saatler süren yolculuktan sonra ulaşıp gezilerini tamamladıklarını, her yıl gelmeye gayret edeceklerini söyledi.

 


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et