Kopuz’dan Günümüze Türk Müziği Rüzgarı Tekirdağ’da Esti

0

  • Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kopuz’dan Günümüze Türk Müziği Konseri” Türk Ocakları Tekirdağ Şubesi ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği muhteşem bir etkinliğe dönüştü. Sanatçılar Bünyamin Aksungur ile kızı Kırgız Başar’ın unutulmaz performansları ve Türk dünyası ezgileri izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik, 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü kapsamında gerçekleştirilirken, Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi’nin sanatçı Bünyamin Aksungur’a verdiği şeref üyeliği rozeti duygusal anlara sahne oldu.

(Haber: Nihat Efe) Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Kopuz’dan Günümüze Türk Müziği Konseri”, Tekirdağ’da Türk Ocakları Tekirdağ Şubesi ile Tekirdağ’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği büyük bir etkinlikle renklendi. Konser, katılımın yoğun olduğu bir etkinlik olarak gerçekleşirken, sanatçılar Bünyamin Aksungur ile kızı Kırgız Başar, Türk dünyası ezgileri, Balkanlar ve Kırım, Kıbrıs halk ezgilerini dinleyicilere sundular. Konser sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladılar.

Etkinliğe destek veren sivil toplum örgütleri arasında Trakya Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Tekirdağ Türk Ocağı Şubesi, Tekirdağ Aydınlar Ocağı, Namık Kemal Derneği, Tekirdağ Halk Müziği Sevenler Derneği, Kırım Türkleri Tekirdağ Şubesi, Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ Şubesi, Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardım ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği bulunuyordu. Etkinlik sonunda, başkanlar ve yöneticiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi, sanatçı Bünyamin Aksungur’a Turan Devletleri Teşkilatı rozetini takarken, “Sizleri şeref üyesi olarak görmek bize onur verecektir.” dedi. Aksungur ise, “Bunca yıldır Turancılık davasını güderim ama ilk kez yakama Turancı rozeti takarak beni şeref üyesi kabul eden siz oldunuz. Size ve Turan Devletleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin beye çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Türk Dünyasının müzik duayenlerinden Bünyamin Aksungur, Manisa’nın Gölmarmara ilçesine bağlı Değnekler Köyü’nde doğmuştur. İlkokulu ve ortaokulu Manisa’da, liseyi ise Edirne Öğretmen Okulu’nda tamamlamıştır. Çok genç yaşta Iğdır’da ilkokul öğretmeni olarak göreve başlamıştır. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türkoloji Bölümünde akşam derslerine devam etmiş, aynı zamanda öğretmenliğine İstanbul’da devam etmiştir. İstanbul Radyosu’na 1986 yılında geçmiş ve burada yapımcı olarak görev yapmıştır. Sonrasında TRT İstanbul Televizyonuna yapımcı-yönetmen olarak atanmıştır. Türkses (grup) Müzik Topluluğunun kurucusudur. Türk Dünyası Müzikleri ile ilgilenmekte olup konserlerinde Türk Dünyası’ndan şarkılar seslendirmektedir. Aksungur evli ve üç çocuk babasıdır.

Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi, Türk Dünyası Sanatcısı Bünyamin Aksungur, Turan Devletleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin, Türk Ocakları Tekirdağ Şube Başkanı Öğr. Gr. Kamile Gülgezen

Turan Devletleri Teşkilatı Tekirdağ İl Başkanı İlker Börekçi’nin sanatçı Bünyamin Aksungur’a verdiği şeref üyeliği rozeti duygusal anlara sahne oldu.

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et