Edirne’de 14 Yaşındaki Çocuğun Kullandığı Otomobilin Karıştığı Kazada 3 Yaralı: Küçük Yaştaki Sürücüler İçin Uyarı

0

  • Edirne’de 14 yaşındaki bir çocuğun kullandığı otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Yetkililer, küçük yaştaki sürücülerin araç kullanmaya özendirilmemesi konusunda aileleri uyarıyor.

Edirne’nin Keşan ilçesinde 14 yaşındaki A.E.E., babasından izinsiz aldığı otomobille 2 araca çarptı, kazada 3 kişi yaralandı. Saat 19.00 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi, Bağkur ve Saray caddeleri kesişiminde meydana gelen kazada, A.E.E.’nin kullandığı otomobil, kontrolünü kaybederek önce bir araca ardından park halindeki bir öğrenci servis minibüsüne çarptı.

Kazada, sürücüler A.E.E. ve diğer aracın sürücüsü H.Ö. ile otomobilde bulunan D.A. yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

A.E.E.’nin babasının izni olmadan otomobili kullanması, yetkilileri küçük yaştaki sürücülerin araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulunmaya yönlendirdi. Trafik polisi, olayın ardından yaptığı açıklamada, çocukların motorlu araç kullanmalarının yasal olmadığını ve bu tür durumların önlenmesi için ailelere önemli görevler düştüğünü belirtti. Bu tür olayların tekrarlanmaması için ailelere çocuklarını bilinçlendirme ve denetleme çağrısı yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir