Edirne’nin Değerli Siması Bahri Dinar’ı Kaybettik: Bir Dostun, Bir Liderin Ardından

1

Saygıdeğer Edirne halkı ve dostları, Büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz ki, Edirne'nin sevilen simalarından ve birçok alanda değerli hizmetler sunan Bahri Dinar, aramızdan ayrıldı. Hem dostumuz, hem de birçok kurumun başkanlığını yürüten Bahri Dinar'ın ani vefatı, Edirne ve çevresinde derin bir üzüntü yarattı. Merhum Bahri Dinar’a, Edirne Belediye Meclisi tarafından turizm elçisi beratı verilmesinin ardından, Edirne Turizm, Tarih, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği olarak vefatından birkaç gün önce TAKDİR belgesi vermiştik. Edirne'yi Tanıtma ve Edirne Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı olarak görev yapan ve Edirne Belediyesi Turizm Elçisi olan Bahri Dinar, yaptığı çalışmalarla şehrimizi ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiştir. Bahri Dinar'ın kaybı, sadece Edirne için değil, Türkiye'nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine katkı sağlayan herkes için büyük bir kayıptır. Onun anısını sonsuza kadar yaşatmak için çalışmalarımıza daha büyük bir azimle devam edeceğiz. Denetim Kurulu Başkanımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Başkan Cengiz Gültekin

  • Edirne’nin Turizm elçisi ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Bahri (Bahrettin) Dinar (63), geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Edirne’nin tanıtımı için gönüllü olarak çaba gösteren, garibanın dostu, Edirnelilerin ve sevenlerinin sevgili Bahri Ağabeyi, Bahri Bey’i hayata veda etti.

Bir gün önce ağabeyi Bahattin Dinar’ı iş yerinde geçirdiği iş kazası sonucu kaybeden merhum Dinar, geçtiğimiz Şubat ayında ise diğer ağabeyi Nazmi Dinar’ı (68) kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşamıştı.

Eski Cami’de düzenlenen cenaze törenine birçok önemli isim katıldı. Eski Cami’de bir sadece vatandaş statüsünde ki kişinin cenaze töreninde bu kadar kalabalık hiç görülmemişti. Cenaze merasimine CHP Edirne Milletvekili A. Baran Yazgan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, önceki dönem Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Başkanı H. Sezai Irmak, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve oda yöneticileri, Edirne’nin meşhur ciğercileri, sektör temsilcileri, Edirneli esnaf, dostlar ve yakınları merhumun yanında yer aldı.

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde sevenler, merhum Dinar’a son görevlerini yerine getirmek için Eski Cami’de toplandılar ve Edirne’nin güzel insanını dualarla son yolculuğuna uğurladılar. O dostluğun, barışın, güzelliklik ve iyiliklerin lideri idi.

Saygıdeğer Edirne halkı ve dostları,

Büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz ki, Edirne’nin sevilen simalarından ve birçok alanda değerli hizmetler sunan Bahri Dinar, aramızdan ayrıldı. Hem dostumuz, hem de birçok kurumun başkanlığını yürüten Bahri (Bahrettin) Dinar’ın ani vefatı, Edirne ve çevresinde derin bir üzüntü yarattı.

Merhum Bahri (Bahrettin) Dinar’a, Edirne Belediye Meclisi tarafından turizm elçisi beratı verilmesinin ardından, Edirne Turizm, Tarih, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği olarak vefatından birkaç gün önce TAKDİR belgesi vermiştik.

Edirne’yi Tanıtma ve Edirne Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı olarak görev yapan ve Edirne Belediyesi Turizm Elçisi olan Bahri (Bahrettin) Dinar, yaptığı çalışmalarla şehrimizi ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiştir.

Bahri (Bahrettin) Dinar’ın kaybı, sadece Edirne için değil, Türkiye’nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine katkı sağlayan herkes için büyük bir kayıptır.

Onun anısını sonsuza kadar yaşatmak için çalışmalarımıza daha büyük bir azimle devam edeceğiz.

Denetim Kurulu Başkanımızı saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Başkan

Cengiz Gültekin

1 thought on “Edirne’nin Değerli Siması Bahri Dinar’ı Kaybettik: Bir Dostun, Bir Liderin Ardından

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir