Edirne’de Kadınların Zaferi: Belediye Başkanı’nın ardından 7 Mahallede Kadın Muhtarlar Seçimi Kazandı!

0

  • 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP’nin bayan adayı Av. Filiz Gencan Akın’ın 4.141 oy farkla seçilmesinin ardından Edirne merkezindeki muhtarlık seçimleri ilginç sonuçlara sahne oldu. Edirne’de toplam 28 mahalleden 7’sinde kadınlar muhtarlık seçimlerini kazanırken, kadın muhtar sayısında önemli bir artış yaşandı.

Bu seçim sonuçları, toplumda kadınların temsil edilme ve yönetimde yer alma konusunda önemli bir adımı simgelerken, Edirne’deki demokratik sürecin çeşitliliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği yönündeki ilerlemesine ışık tutuyor. Kadın muhtarların güçlü yükselişi, yerel yönetimlerde kadınların aktif rol alması ve toplumun çeşitli kesimlerinin temsil edilmesi açısından kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

Edirne’deki muhtarlık seçimlerinde yaşanan bu gelişmeler, toplumda kadınların liderlik rollerindeki potansiyeli vurgulayarak ilham verici bir örnek teşkil ediyor. Tek aday olarak giren ve Edirne’nin ilk kadın muhtarı unvanını kazanan Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay’ın ardından diğer 6 mahallede de kadın muhtarlar rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. Kadın muhtarlar arasında Kurtuluş, Kocasinan, Cumhuriyet, Atatürk, ve Yeni İmaret mahallelerinden isimler de yer alıyor.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına göre diğer muhtarlar ise şu şekilde:

Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Satış Uzel, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz oldu. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına göre diğer muhtarlar şu şekilde oldu: “Talatpaşa Mahallesi Muhtarı Emin Topçu, Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, Çavuşbey Mahallesi Muhtarı Serkan Kuş, Yıldırım Hacısarraf Mahallesi Muhtarı Rıza Ürütükçü, Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarı Mehmet Karlatlı, Sarıcapaşa Mahallesi Muhtarı Ercan Sert, Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, Yıldırım Bayezid Mahallesi Muhtarı Fuat Tabakpehlivan, Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, Barutluk Mahallesi Muhtarı Zeki Yaşagör, İstasyon Mahallesi Muhtarı Halit Yılmaz, Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Babademiştaş Mahallesi Muhtarı Çetin Yalınkılıç, Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Turgut Sarıbaşak, 1. Murat Mahallesi Muhtarı İsmail Gül, Menzilahir Mahallesi Muhtarı Kenan Armutkısı, Abdurrahman Mahallesi Ersan Bübektaş, Yancıkçı Şahin Mahallesi Muhtarı Nurtekin Aykut, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Eniz Dirim, Nişancıpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Deniz, Umurbey Mahallesi Muhtarlık seçimi sonucu yaşanan beklenmedik oyların yanlışlıkla çöpe atılması hadisesinden dolayı YSK’nın kararı bekleniyor. Umurbey Mahallesi Muhtarlık seçimi sonucu yaşanan beklenmedik oyların yanlışlıkla çöpe atılması hadisesinden dolayı YSK’nın kararı bekleniyor.

Bu başarı, kadınların toplumsal yaşamın her alanında etkin rol alabileceğini ve kadınların liderlik yeteneklerini ortaya koyduğunu bir kez daha gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir