Edirne’de Turizm Potansiyeli Beklenenin Altında: Vali Sezer’den Çarpıcı İtiraf

0

Edirne Valisi Yunus Sezer, zengin kültürel mirasıyla ünlü kentinin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, zengin kültürel mirasıyla ünlü kentinin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı.
  • Edirne Valisi Yunus Sezer, zengin kültürel mirasıyla ünlü kentinin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini vurguladı.

Vali Sezer, Selimiye Camisi’nin hemen yanında hizmet verecek olan Edirne Turizm Enformasyon Ofisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Edirne’nin önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kültür hazinesi olduğunu belirtti.

Ancak, Sezer, kentin turizm potansiyelinin sadece küçük bir kısmının kullanıldığını ve bu durumun ciddi bir problem olduğunu dile getirdi. “Edirne’nin turizm altyapısını yalnızca yüzde 10’u kullanıyoruz.” diyen Sezer, kentin 1500’den fazla tarihi yapısının gün yüzüne çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Sezer’e göre, Edirne’ye yılda 6 milyondan fazla turist geliyor ancak bunların sadece yüzde 10’u konaklama yapıyor. Bu durumun değişmesi için daha fazla otel ve tarihi konakların turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Sezer, turizmin gelişmesi için Edirne’nin tarihi dokusunun korunması ve çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da turizmin gelişmesi için belediye olarak ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ise ofisin açılmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir