Edirne’nin Turizm Kahramanı: Bahri Dinar’a Çifte Onur!

0

  • Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Edirne Belediye Meclisi tarafından turizm elçisi beratı verilmesinin ardından Edirne Turizm, Tarih, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği’nden de takdir belgesi aldı. Dernek, Dinar’a Selimiye Cami Meydanı’nda Mimar Sinan heykeli önünde düzenlenen törenle Takdir Belgesi’ni verdi.

(Haber: Dr. Devrim Soukla) Edirne Turizm, Tarih, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği, Dinar’a verdiği takdir belgesinde şu ifadelere yer verdi: “Sayın Bahri Bey, Denetim Kurulu Başkanı görevini yaptığınız ‘Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği’ olarak, Edirne’nin tanıtımı ve turizminin geliştirilmesine yaptığınız önemli katkılardan dolayı size derneğimizin Yönetim Kurulu’nun 2024/58 numaralı kararı ile Takdir Belgesi verme kararı aldı.

Edirne’nin tarihî ve kültürel zenginliklerini, sosyal yardımlaşma faaliyetlerini ve Balkan ülkeleri ile olan dostluk bağlarını güçlendirmek adına sergilediğiniz özverili çalışmalar, şehrimizin ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınmasına ve takdir edilmesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Edirne Belediyesi Turizm Elçisi Payesi ve Beratı ile sizin gibi deneyimli ve özverili birisinin bu göreve ömür boyu atanması, şehrimizin turizm potansiyelinin daha da yükseltilmesi adına büyük bir adım olmuştur. Bu sorumluluk ve yetkiyi layıkıyla yerine getireceğinize olan inancımız tamdır.

Bu takdirname belgesi, başarılarınızın takdir edildiğini ve desteklendiğini göstermektedir. Bundan sonra da şehrimizin gelişimi ve tanıtımı için göstereceğiniz çabalardan dolayı sizi taktir ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.”

Dernek Başkanı Cengiz Gültekin, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve yönetim kurulu üyeleri, Selimiye Camii Meydanı Mimar Sinan Heykeli önünde Dinar’a Edirne’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

Gültekin, “Turizm haftası dolaysıyla özellikle de bugün Bahri Bey’e Taktir Belgesi vermek istedik. Edirne’de turizmin varoluşu ile birlikte Bahri Bey de vardı. Bahri Bey’e Edirne Belediyesi kararıyla Turizm Elçisi Beratı verilmesini takdir ediyoruz. Bahri Bey aynı zamanda bizim derneğimizin de denetim kurulu başkanıdır. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Her zaman arkasında ve yanındayız” diye konuştu.

Bahri Dinar da, “Ben bu ödülleri alıyorum ama biraz da haksızlık ediyorum herhalde. Öncelikle benim de üyesi olduğum bu güzide derneğe çok teşekkür ediyorum. Çünkü hep beraber çalışıyoruz. Başarıya hep birlikte ulaşıyoruz. Bu işler içerisinde siz basın mensupları da varsınız. Benim gözümde sizler daha büyük turizm elçisisiniz ve sizler sayesinde sesimizi dünyaya duyurabiliyoruz. Ama Takdir Belgesini alan ben oluyorum, kusura bakmayın! Tabi ki çok teşekkür ediyorum her şey sizin sayenizde” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir