Edirne’ye 6. gümrük kapısı “Enez Deniz Gümrük Kapısı”

0

Edirne’ye 6. gümrük kapısıEnez Deniz Gümrük Kapısı

  • Edirne’ye Türkiye’nin yurt dışına kara, demiryolu ve deniz yolu ile bağlantısı sağlayan 6. Sınır – Gümrük kapısıEnez Deniz Gümrük Kapısı” hizmete açılıyor.

Edirne kara ve demiryolu gümrük kapılarının ardından deniz gümrük kapısına kavuşuyor.  Edirne’nin Enez ilçesinde bulunan limanda açılacak olan Deniz Gümrük Kapısı bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak.

Enez Deniz Gümrük Kapısının tanıtım toplantısı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve AK Parti Edirne Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş ve ilgili kurum müdürlerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Projenin tanıtım töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp “Enez ilçemiz, doğa güzellikleri ve konumuyla adeta cennetten bir köşedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Enez ilçemiz arkeolojik buluntularıyla da tarihe ışık tutan çok önemli bir ilçedir. Tarihin her döneminde ticaret, Enez açısından çok önemli olmuştur. Bin yıllar öncesine gittiğimizde de Enez’i değerli kılan unsurlardan biri ticaret olmuştur. Bizim burada hayata geçirmeye çalıştığımız proje, ticareti ve turizmi iç içe geçirebileceğimiz bir durum oluşturacak. Bu projeyi hayata geçirebildiğimiz zaman inşallah, sadece Enez’e değil bu bölgeye de ufuk açacak. Bu ufukla birlikte ticaret gelişecek, turizm gelişecek. İç turizmle gelişmiş olan Enez ve bölgemiz, inşallah bundan sonra uluslararası turizmi de tadıyor olacak. Bu yeni boyutta Edirne’mizin de, Enez’imizin de, bölgemizin de ekonomisine güç katacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında Enez limanı içerisinde, 135 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 8 metre derinliğinde ve yaklaşık 50 bin ton taş dolgulu yeni bir ana mendirek rıhtım inşaatı gerçekleştirilecek.

Edirne’de bulunan diğer sınır kapıları.

Kapıkule Sınır Kapısı
Kapıkule sınır kapısı Türkiye’den Bulgaristan’a ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş ve çıkışın yapıldığı yurdumuzun önemli sınır kaplarından birisidir. Avrupa’dan karayolu ile ülkemize gelenlerin yoğunlukla kullandığı Kapıkule Gümrük Kapısı özellikle yaz dönemlerinde yoğunluk yaşamaktadır.
İpsala Sınır Kapısı
İpsala Sınır Kapısı Türkiye’nin Yunanistan’a açılan önemli kapısıdır. Türkiye’nin önemli gümrük kapılarından birisi olan İpsala Sınır Kapısı geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle oldukça rahat ve çağdaş bir görünüme kavuştu.
Pazarkule Sır Kapı
Pazarkule Sınır Kapısı Türkiye’nin Yunanistan’a açılan ikinci sınır kapısıdır. Pazarkule Sınır Kapısı genellikle günübirlik geçişlerde kullanılan bir kapıdır. Sınır ticaretine kapalı olan kapı, Edirne kent ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.
Uzunköprü Sır Kapı
Uzunköprü Sınır Kapısı Ülkemizin Yunanistan’a açılan Demiryolu Sınır Kapısı’dır. Bu sınır kapısı da özellikle demiryolunu kullanan turistler tarafından kullanılmaktadır.
Hamzabeyli Sır Kapı
Türkiye’nin Bulgaristan’a açılan ikinci sınır kapısıdır. Bu sınır kapısı ayrıca tır gümrüğüne de açık olarak faaliyet göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir