Elektrik Faturalarından KDV ve ÖTV de Kaldırılsın!..

0

Elektrik Faturalarından KDV ve ÖTV de Kaldırılsın!..

Ekonomik karamsar iklimi ve kötü ekonomik tabloyu tersine çevirmeye kararlı olduklarını ve yol gösterici muhalefet anlayışlarının devam edeceğini ifade eden Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan TEKİN, “Elektrik faturalarından TRT payının kaldırılmasını doğru buluyoruz. Bu konuda haklı bir adım atan iktidarı tebrik ediyoruz. Ancak indirim sadece TRT payıyla sınırlı olmamalı. Elektrik faturalarında KDV ve ÖTV gibi vergiler de var. Faturalarda TRT payı %1, KDV ve ÖTV’lerin payı ise %20’leri buluyor. Dolayısıyla KDV ve ÖTV gibi vergiler de kalkarsa milletimiz derin bir oh çeker.” şeklinde konuştu.

Halkın büyük bir geçim sıkıntısı ile baş başa olduğuna vurgu yapan Tekin, “İnsanımız arabasına biniyor, gözü yakıt göstergesinde. Evine geliyor, gözü sayaç göstergesinde. Markete gidiyor, gözü fiyat etiketlerinde! Ekonomi nasıl düzelir arayışı içinde olması gerekenler ise, algıyı nasıl düzeltiriz telaşına düşmüş durumda” şeklinde eleştirilerde bulundu.

 

Ekonomik buhrandan çıkışın tek adresinin Saadet Partisi olduğuna işaret eden Tekin, “Siz yolsuzlukları kaldırır, israfı önler ve buralara harcanan paraları vatandaşın ihtiyacını gidermesi için onun cebine aktarırsanız; emin olun piyasa harekete geçer, esnaf da canlanır, üretim de istihdam da artar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir