Bulgaristan’da yeni milletvekillerinin maaşları!..

0

Bulgaristan’da yeni milletvekillerinin maaşları!..

  • Bulgarisan’da yeni mecliste görev yapacak milletvekilleri en az 4.938 leva maaş alacak. Bu miktara, hizmet yılı, sınıfı ve ayrıca çalışma ödemesi eklenecek. (1 Bulgaristan Lavası, 0,51 Euro = 6,49 Türk Lirası)

Bulgaristan’da Meclis komisyonlarına katılan milletvekillerinin maaşları 5.431 leva, komisyon başkanlarına ise aylık 6.666 leva ödenecek. Parlamento başkan yardımcısının maaşı 7,160 leva ve başkanın maaşı 7,653 leva olacak.

Bir önceki parlamento döneminde, milletvekillerine her üç aylık dönemin son ayı için kamu sektörü için ortalama üç maaş alma kuralı değiştirilmedi. Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınlanan verilerine göre, Eylül ayı için ülke için ortalama maaş 1.543 leva, kamu sektöründe ise 1.646 leva.

Yeni cumhurbaşkanının, bakanların ve başbakanın maaşları, kabinenin re’sen veya düzenli olarak seçilmiş olmasına bakılmaksızın, milletvekillerinin maaşları ile aynı kriterlere sahip

Bakanların maaşları, milletvekillerinin temel maaşından %30 daha fazla. Böylece bakanlar ayda 6.419 leva alacak. Başbakan 7,653 leva ve cumhurbaşkanı 9,876 leva alacak.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir