Ercan Algan: “Edirne’de gençleri düşünen, Edirne’de istihdam alanı yaratalım diyen yok.”

0

Ercan Algan: “Edirne’de gençleri düşünen, Edirne’de istihdam alanı yaratalım diyen yok.”

  • Kendinizi tanıtır mısınız?

Ercan Algan: Elazığlıyım. Yıllarca inşaat sektöründe çalıştım. Yaşar Atlı, Çetin İnşaat gibi firmalarda çalıştım ve 2015 yılından beri Edirne’de emlak işi yapıyorum. Edirne’den evliyim. Uzun zamandır Edirne’de yaşıyorum ve Edirne’de yaşamaktan mutluyum.

  • Edirne’deki emlak piyasasını değerlendirmenizi rica ediyoruz.

Ercan Algan: Gayrimenkullerde fiyat artışı var ve kredi faizleri yüksek. Bu da piyasanın canlı olmasına mani oluyor. Belediyeler beş yılda bir imara yer açıyorlar. Fakat 2012’de imara açılan yerlere belediyemiz yeni ruhsat verdi bu da piyasanın canlı olmasını engelliyor. Böyle baktığımızda satılık evlerin alıcısı olmaması gayet normal… Üniversitelerin açılmasıyla öğrenciler gelecek ve kiralık piyasası hareketlenecek tabi ki. Hatta şimdiden hareketlenmeye başladı.

Bulgaristan vatandaşlarının da belirli bir meblağ üzerinde evleri alıp, burada oturum izni alabilmesi açıkçası bir avantaj teşkil ediyor. Ayrıca Yunanlılar da oturum izni alabiliyorlar. Sırf Yunan ve Bulgar vatandaşları için daireler yapılmaya başlandı son zamanlarda ve turistler için de bir pazar oluştu fakat şu anda Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının emlak alımları eskisi kadar çok olmadığını ve durduğunu söyleyebilirim.

  • Edirne’yi tarihi ve turistik açıdan değerlendirmenizi rica ediyoruz.

Ercan Algan: Edirne Osmanlı’ya başkentlik etmiş mukaddes bir şehir ama burada her şey kişilerin hırslarına ve siyasi rantlara kurban gidiyor. İnsanlar rant peşinde, kimse Edirne’nin istikbalini düşünmüyor. Bu da tabi Edirne’nin bazı konularda bir arpa boyu yol gidememesine neden oluyor. Edirne’nin tarihi ve turistik değerlerinin daha nitelikli tanıtılması gerektiği kanaatindeyim, ayrıca burada hareketlenme olmasını istiyorsak hızlı tren projesi olmazsa olmaz ve bu konularda da çalışmaların bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Edirne’de gençleri düşünen, Edirne’de istihdam alanı yaratalım diyen yok. Bu olmadığı müddetçe Edirne’de bir arpa boyu yol gitmek mümkün değil.

  • Türk Milliyetçiliğini tarif etmenizi rica ediyoruz.

Ercan Algan: Benim kanımca Hz. Muhammed’den itibaren sancağı taşıyan; vatan, ezan, bayrak için savaşan insanların en has ülküsüdür. Bizim davamız Hz. Muhammed’in taşıdığı sancağı taşımak olmalıdır. Bir de İslamiyeti katmadan; Türkçülük fikrini benimseyenlerin ülküsü diyebilirim. Benim kanaatim biz daha kapsayıcı olmalıyız ve Türk milliyetçiliğini ırkçılık olarak değil, kapsayıcı olarak ele almalıyız. Gayemiz, Allah’ın rızası ile herkesi kucaklamak olmalıdır.  Biz kıyamete kadar bu davayı anlatacağız ve yaymaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir