Gümrüklerde kamera yerine sosyal medya ve ön beyanname!

0

Gümrüklerde kamera yerine sosyal medya ve ön beyanname!

Zamanın Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Bakan Yazıcı, Trakya’da ki tüm gümrük kapılarının günün 24 saati canlı olarak izlenebileceğini ve geçiş yapacakların yoğunluk durumuna göre gümrük kapısı seçimi yapabileceklerini açıklamıştı.

http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/canli-kameralar
linkinden ulaşılabileceğini belirtmişti.

Gurbetçilerimizin Türkiye’ye gelişlerinin başlaması ile gazetemize gümrüklerde ki canlı görüntü sistemine ulaşamadıkları şikayetleri de gelmeye başladı. Kameraları kontrol ederek daha rahat geçebilecekleri kapıya yönlendiklerini belirttiler.

Gümrük yetkililerinden alınan bilgiye göre güvenlik nedeni ile canlı yayın yapılmadığı, sık sık güncelleme uygulananhttps://www.facebook.com/trakyagtb  GÜMRÜK KAPILARIMIZ YOLCU ARACI GİRİŞ TRAFİĞİ’ni takip edebileceklerini,  https://uygulama.gtb.gov.tr/Tasit1OnBeyan/ linginden TAŞIT ÖN BEYANNAMESİ formu doldurarak geçişlerini kolaylaştırabileceklerini açıkladılar.

https://oturumac.co/kapikule-yolcu-giris-canli-oturum-ac/

Edirne Valisi Kırbıyık, temel amacımız gurbetçi vatandaşlarımızın ülkeye giriş ve dönüşlerinde en uygun ortamda, en hızlı şekilde gerekli hizmetleri alarak girişlerini ve çıkışlarını kolaylaştırmak, memnuniyetlerini sağlamaktır.

Valimiz Sn. H. Kürşat Kırbıyık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren ile birlikte, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaşanması muhtemel gurbetçi yoğunluğuna karşı alınan tedbirler ve geçişlerin hızlı yapılması noktasındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Gurbetçilerin Kapıkule’ye girdikten sonra vakit geçirebileceği ve dinlenebilecekleri çocuklarıyla ihtiyaçlarını giderebilecekleri alanlar oluşturduklarını aktaran Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, dönüş yolculuklarında da oluşacak yoğunluğa karşı gerekli hazırlıkları devam ettirdiklerini ifade etti.

Özellikle uzun yoldan gelenleri ve yorgun olanları Edirne’de misafir etmekten mutluluk duyacaklarını söyleyen Vali Kırbıyık, gurbetçilerin birkaç saat de olsa Edirne şehrine gelip o iklimi yaşamalarını, Edirne’nin güzelliklerini, paylaşmalarını arzu ettiklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir