‘geçici pasaport’ veya ‘geçici oturumla’ yola çıkanlar dikkat!

0

‘geçici pasaport’ veya ‘geçici oturumla’ yola çıkanlar dikkat!

Türkiye’ye karayolundan seyahat etmeye hazırlanan birçok vatandaş, ‘geçici pasaport’ veya ‘geçici oturumla’ yola çıkma konusunda soru yöneltiyorlar.

Yasal olarak bunun mümkün olsa da bazı ülkelerde sınır kapılarında sorun çıkabilmektedir. Okurlardan gelen son bilgilere göre geçici belgeyle seyahat eden bazı vatandaşlar Bulgaristan sınır kapısından geçemiyorlar.

Sınırdan geçemiyorlar

Normalde bu tür evrakların geçerlilik süresi aylar öncesinden kontrol edilmeli ve gerekiyorsa süreleri uzatılmalı. Ancak bazı vatandaşlar unutkanlıktan veya iş yoğunluğundan bu kontrolü yola çıkmadan kısa süre önce yapıyorlar.

Yaşadıkları ülkelerdeki resmi makamlar ‘Geçici pasaport veya geçici oturum izni ile yolculuk yapmak mümkün cevabını veriyor’. Ne yazık ki Bulgaristan veya Sırbistan gibi ülkelerde her memur uygulamadan haberdar değil. Ters birisine denk geldiğinde sizi sınırdan geçirmeyebiliyor. Bu durumda başka güzergâha yönelmelisiniz.

Gereksiz zaman kaybı

Yolda herhangi bir sorun yaşamak istemeyenlerin ya uçakla seyahat etmeleri ya da evraklarını aylar öncesinde kontrol etmesi gerekiyor. Aksi takdirde yolda gereksiz yere zaman kaybedebilir ve ailecek perişan olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir