Bulgaristan’da yeni otoyol 2027 de tamamlanacak

0

Bulgaristan’da yeni otoyol 2027 de tamamlanacak

  • Sorunlu sınır kapıları olduğu kadar bozuk yolları ile de ünlü Bulgaristan son yıllarda Avrupa Birliği’nin de desteği ile eksiklerini tamamlamaya devam ediyor.

Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın her yıl transit geçtiği ülkede otoyollar düzeldikçe, seyahat konforu da artıyor.

Ülkede hala birçok bölgede bozuk yollarla karşılaşıyorsunuz. Bu da sürücülere zor anlar yaşatıyor, araçların zarar görmesine sebep veriyor. Bu nedenle yeni otoyol yapımlarının önemi büyük.

Sofya’dan başlıyor

Yapımına 1974 yılında başlanan ‘Hemus’ otoyolu, maddi sorunlar nedeniyle bir türlü tamamlanamamıştı. Başkent Sofya ile Karadeniz kıyısındaki Varna şehrini birbirine bağlayacak otoyolun sadece bazı kesimleri tamamlandı ve kullanılıyor.

Bittiğinde toplam uzunluğu 418 kilometre olacak olan otoyolun şu an sadece 178 kilometrelik kesimi trafiğe açık. Ancak yetkililer, çalışmaların hızlandırıldığını ve maddi kaynakların bulunduğunu belirterek, açılış tarihi hakkında bilgi verdiler.

2027’de tamamlanacak

Ülkenin en önemli otoyol bağlantılarından olacak olan yeni otoyolun 2027’de tamamlanması bekleniyor. Başbakan yardımcısı ve Bölgesel kalkınma bakanı Grozdan Karacov, bu konuda bir açıklama yaparak sürücüleri umutlandırdı. Hatta otoyolun kalan bazı kesimlerinin 2025’de faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Otoyol tamamlandığında ülkenin kuzey kesimindeki karayolu trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak. Avrupa’dan Türkiye’ye seyahat eden vatandaşlarımızın kullandığı otoyolun kuzeyinde kalan yeni A2 otoyolu, daha çok Romanya-Bulgaristan arası seyahat edenleri ilgilendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir