HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Öztürk’e ziyaret

0

HÖH Genel Başkanı Karadayı’dan Öztürk’e ziyaret

Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Başkan Yardımcısı Cengiz Gültekin, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve Mustafa Market ve Tesislerinde İş İnsanı Mustafa Öztürk

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov Mustafa Market ve Tesislerinde İş İnsanı Mustafa Öztürk’ü ziyaret etti, bir süre görüştü.

Görüşmede Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın genel durumu, yaşanan seçim süreci, iki ülke ilişkileri ve iş birlikleri noktasında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Karadayı, gerek Türkiye’de, gerekse Bulgaristan’da yaşayan çifte vatandaş statüsünde ki Türklerin her iki ülkeyi de vatanları olarak kabul ettiklerine dikkat çekerek, “Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanmaları için 19 ilde 127 sandık kuruldu. Bulgaristan’daki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için 91 bin 432 çifte vatandaş sandık başına giderek oy kullandı. Türkiye’deki oy verme işlemlerinin sorunsuz tamamlandı. Yaklaşık 10 bin çifte vatandaşın ise yaşanan yoğunluk nedeniyle sandıkların kurulduğu okullardan kendi istekleriyle oy kullanmadan ayrıldığını öğrenildim. Ayrıca seçimler için 17 bin kişinin de sınır kapılardan geçerek Bulgaristan’a gitti.

Bulgaristan’da ki HÖH Partisi Genel Başkanı olarak misyonumuz Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı Bulgar Vatandaşlarının sorunlarına çözüm bulmak olduğu gibi, Türkiye’de yaşayan ve çifte vatandaş statüsüne sahip Bulgaristan vatandaşlarının sorunları da görev alanımızda.

Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımız yoğun şekilde kullanım ihtiyaçlarını Edirne’den karşılıyor. Mutlaka bu insanlarımızın sorunları oluyor, gerek iki hükümletin yetkilileri ile gerekse vatandaşlar ile görüşüp çözüm arayışına gidiyoruz, ikili temaslarda bulunuyoruz. 1989 yılında ki Bulgaristan’dan Türkiye’ye uygulanan zorunlu göçten sonra iki ülke ilişkilerinin bu seviyeye gelmesinde emeği olan başta Türkiye ve Balkan Ülkeleri Dostluk Kültür Ekonomik İşbirliği Derneği olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarına, her iki ülkenin yetkililerine minnettarız ” dedi. Türk halkının, Bulgaristan vatandaşlarının ve bütün dünya insanlarının yeni yılını kutladığını, yeni yılın birlik, beraberlik ve barış getirmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir