Hüseyin Turhallı, Karaiğdemir Mahallesi Muhtarlığı Aza Adaylarını Açıkladı

0

Karaiğdemir Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Hüseyin Turallı

Karaiğdemir’i cazibe merkezi haline getireceğiz

  • Sizi tanıyabilir miyiz?

Hüseyin Turhallı:2014 yılından bu yana Karaiğdemir Mahallesi Muhtarı olarak görev yapıyorum. Mahalle sakinlerinin büyük çoğunluğunun isteğiyle, 31 Mart’taki seçimlerde Malkara’nın Karaiğdemir Mahallesi Muhtarlığına yeni dönem için tekrar adayım. Aza adaylarımız Recep Cenk, Niyazi Yılmaz, Hasan Aslan ve Hasan Özen’den oluşuyor.

  • Malkara’nın Karaiğdemir mahallesinin Muhtarı olarak başarı hikâyeleriniz nelerdir?

Hüseyin Turhallı: 10 yıllık muhtarlığım döneminde Karaiğdemir halkı, Tekirdağ Valiliğimiz ve Malkara Belediyemiz ’in destekleriyle mahallemizi daha güzel hale getirdik. 2014 yılında  Karaiğdemir Mahallemizin Cami inşaatına başladık ve halkımız destekleriyle, oluşturduğumuz mahalle bütçemizle 2019 yılında bitirip hizmete açtık.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’ın ve Valiliğin desteği ile Karaiğdemir mezarlığını yaptık. Sonrasında mezarlığa beton atılıp tel çekilerek korumaya alındı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara ilçemize ulaşım kalitesini artırmak amacıyla; Malkara, İshakça, Karaiğdemir, Evrenbey, Kırıkali ve Yörük Mahalleleri güzergâhını birbirine bağlayan 20 kilometre uzunluğundaki Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) yolun vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını sağladık.

Karaiğdemir Mahallemizin içine de 600 metre beton yol yapılmasını sağladık. Köyümüz ile Malkara ilçemiz arasına 6 km yeni su hattı yapılmasını sağladık, bu sayede mahalle halkımız su sıkıntısı çekmiyor.

  • Sayın muhtarım 31 Mart geleceğimizi nasıl etkiler? 31 Mart’tan sonra yapacağınız Muhtarlıkta nasıl bir Karaiğdemir Mahallesi hayal ediyorsunuz?

Hüseyin Turhallı: Bizim yapmak istediğimiz fakat gerçekleştiremediğimiz, sürüncemede kalan projelerimiz var. Önümüzdeki dönemde Karaiğdemir Mahallesinin Muhtarı seçildikten sonra azalarımız ile birlikte bunları da gerçekleştirmek istiyoruz.

Örneğin, Karaiğdemir Mahallesinin düğün salonu ve Trakya Üreten Kadın Kooperatifi çalışmalarımız istediğimiz neticeye ulaşmadı. Kooperatifin birçok kadın ortağı var. El emeği ürünlerinini satıyorlar.

Üretim yerimizin bir odasını tarihi eşyaları sergilemek için ayırdık. Elimizde dibek, pulluk, yayık, çarık vs. eşyalar var. Ziyarete gelen misafirlerimize bunları sergilerken kooperatifimiz bünyesinde üretilen mal ve mamullerin satışını yaparak aile bütçelerine katkı yapılmasını sağlayacağız. Kentten köye göçü sağlamak için projeler üreteceğiz.

 

 

  

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir