İskeçe Türk Birliği Başkanı’ndan Açıklama, Başkan Ahmetoğlu: “Etkinliklerimize Katılımınız Bizleri Onurlandırır”

0

(Soldan Sağa) Selma Ceylan Gültekin, Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Başkanı Cengiz Gültekin, İskeçe seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Meclis Üyesi Rıdvan Hacı

(Soldan Sağa) Selma Ceylan Gültekin, Edirne Turizm Tarih Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Başkanı Cengiz Gültekin, İskeçe seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Meclis Üyesi Rıdvan Hacı

İskeçe Türk Birliği Başkanı’ndan Açıklama,

Başkan Ahmetoğlu: “Etkinliklerimize Katılımınız Bizleri Onurlandırır”

  • İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birlik üyelerinin ve bölgedeki Türk azınlık toplumunun aktif bir toplum olduğunu, düzenledikleri etkinliklere halkın her zaman yoğun ilgi gösterdiğini belirterek düzenlenen faaliyetlere katılımın devam etmesi çağrısında bulundu. Birliğin temel amacının, Batı Trakya Türklerinin kültürel kimliklerini korumak ve geliştirmek olduğunu belirtti.

(Haber: Dr. Devrim Soukla) İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birlik üyelerinin giderek arttığını vurguladı. Ahmetoğlu, son yıllarda yaptıkları girişimlerle İskeçe Türk Birliği’nin Yunan hükümeti üzerindeki etkisinin ve üye sayısının arttığını belirtti.

İskeçe Türk Birliği’nin hedef ve amaçları hakkında da bilgi veren Ahmetoğlu, birliğin temel misyonunun, Batı Trakya Türklerinin kültürel kimliklerini korumak ve geliştirmek olduğunu ifade etti. Ahmetoğlu, “Birliğimiz, üyelerimizin eğitim, sosyal ve ekonomik alanlarda ilerlemesine katkı sağlamak, haklarını savunmak ve dayanışmayı güçlendirmek için çalışmaktadır,” dedi.

Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin 41 yıldır bir hak arama mücadelesi verdiğini belirterek, dernek ismindeki “Türk” ibaresi nedeniyle Yunanistan mahkemeleri tarafından derneğin kapatılması kararının verildiğini, derneğin yasal statüsü ve tüzel kişiliğinin iptal edildiğini hatırlatarak, “Biliyorsunuz biz bu davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık. 2008 yılında AİHM’de davayı kazandık. Yunanistan bu karar nedeniyle mahkum oldu. Ancak 2008 yılından beri Yunanistan bu kararı uygulamıyor. Tüm çağrılara, eleştirilere rağmen AİHM kararını uygulamıyor ve İskeçe Türk Birliği’nin yasal statüsünü iade etmiyor. Ancak bizim mücadelemiz sürüyor. Ve AİHM kararları tam ve eksiksiz bir şekilde uygulanana kadar da devam edecek.” dedi.

Başkan Ahmetoğlu, düzenledikleri etkinliklere davet konusunda herkesle birebir iletişime geçmenin mümkün olmadığını ifade ederek, “İskeçe Türk Birliği düzenlediği kültürel etkinliklere herkesi bekliyor. Tabii ki tüm üyelerimize tek tek davetiye gönderme gibi bir uygulamamız yok. Kimsenin bize gönül koymamasını rica ediyorum. Şahsi telefonum ve birliğin telefonları herkeste var. İsteyen istediği zaman bize ulaşabilir. Arandığımızda meşgulsek, müsait olduğumuzda mutlaka dönüş yaparız,” dedi.

Ahmetoğlu, etkinliklere özel davet yapmanın sadece müftüler, milletvekilleri, Türk Konsolosluk mensupları, Belediye Başkanları, kurum ve kuruluş başkanları ve benzeri protokol mensupları için geçerli olduğunu belirterek, “Toplantı, konferans, gösteriler, iftar, mevlüt yemeği gibi etkinliklerimizi İskeçe Türk Birliği internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuruyoruz. Her isteyen gelebilir, başımızın üstünde yerleri var. Davet ve gönül kapımız her zaman herkese açıktır. Katılımlar bizlere büyük şeref ve onur verecektir,” şeklinde konuştu.


Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Sizinle ne düşündüğümüzü paylaştığımız gibi, sizin düşüncelerinizi de duymak istiyoruz! Yorumunuzu paylaşın, geri bildiriminizi bekliyoruz!

Sınır Ötesi Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin