Latin dansları kendinize güvenmenizi sağlar

0

Latin dansları kendinize güvenmenizi sağlar

Gıda Mühendisi, Yüksek Lisans Öğrencisi İrem Tavşantepe, Fizik Mühendisi Cem Süer, İngilizce Öğretmeni Deniz Çetin, Matematik Öğretmeni Gökhan Kısa, Bilgisayar Mühendisi Murat Yılmaz gibi arkadaşların oluşturduğu Edirne Latin Grubu ile her hafta salı ve cumartesi akşamları Edirne’de ki Dinlenti Kafe’de 10 lira gibi küçük bir ücret karşılığında Latin Dansları kursu veriyorlar.

İrem Tavşantepe ve Cem Süer: “Küba’da doğan Latin dansı, salon dansı ve halk dansı olarak yapılan, Porto Riko ve Küba başta olmak üzere Latin Amerika ülkelerinden çıkan ve dünyaya yayılmış olan dansların hepsini birden ifade eden geniş bir portföy. Bizler dans kursu vererek arkadaşlarımıza bu kültürü öğretip yaşatmaya çalışıyoruz.

Evet, Latin dansları yapmak insanın kendine güvenmesini sağlar, çünkü insan hem fiziksel hem ruhsal hem de zihinsel olarak daha güçlü hale gelir. Latin dansları yapmak hareketlerinize esneklik katar. Latin dansları yaparken kullanılan figürler insanın kaslarının ve eklemlerinin esnemesini sağlar. Böylece daha esnek bir vücuda sahip olursunuz.

Gecenin sonuna hem güzel hem hüzünlü bir kare bırakıyoruz.

Bunu her zaman dile getiriyoruz, ailemizin bazı parçaları farklı şehirlerde olmak üzere büyük bir aileyiz ama her zaman aynı yerde buluşuyor gönüllerimiz. Bu gece de ailemizin bir parçasını daha farklı bir şehirlere yolcu ediyoruz ama biliyoruz ki yine diğer tüm aile üyelerimizle olduğu gibi mesafeler sadece rakamlardan ibaret olacak.

Bütün arkadaşlarımıza bu aileye kattığı için tüm renkler adına teşekkür ederiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir