Marmara Bölgesinde ki Yetkililer Tanıştı

0

Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele ve Eğitim Derneği Marmara Bölge yetkilileri, Marmara Bölge Başkanı Cengiz Gültekin’in İstanbul’da ki özel ofisinde tanışma toplantısı yaptı.

Toplantıya İstanbul Bölge Sorumlusu Gülsüm Hüner, Marmara Bölge Başkan vekili Azra Huriye Sirek, Tekirdağ İl Başkanı Servet Çalışkan katılırken, Edirne İl Başkanı Münür Bayrak ile Babaeski İlçe Temsilcisi Mustafa Kasapoğlu mazeretleri nedeni ile katılamadılar.

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Hacı Murat Dağhan ile iş insanı Ali Haydar Babur misafir olarak bulundular.

Marmara Bölge Başkanı Gültekin, dernek olarak çok yeni ama hedeflerinin çok büyük olduğuna dikkat çekerken, “Bizim hedef kitlemiz, uyuşturucu baronları, satıcıları veya torbacıları değil, hedefimiz uyuşturucu kullananlar ve kullanamaya meyilli olanlar. Hedefimiz, kullanımı toplum sağlığını, aile kurumunu, ahlaki değerleri, gençlerin eğitimini ve gelişimini tehdit eden uyuşturucu kullanan ve kullanmaya müsait olan bireylerin narkotik maddeler ile irtibatlarını engellemek için eğitim verilmesini, evrensel insan haklarına saygılı, sosyal çevrenin değerlerini de dikkate alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla, kaliteye ve güvenilirliğe odaklı, yenilikçi, akılcı, sistematik ve çağdaş çalışma anlayışı içerisinde imkânları en etkin şekilde kullanarak, yasaların tanıdığı yetki ve sorumluluklar çerçevesinde mücadele etmektir.

Uyuşturucu kullanımı ile mücadele çok hassas bir konu bu konuda önce bizlerin genel merkezimizin belirleyeceği eğitimleri alması gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Marmara Bölge yetkilileri iş insanları Gülsüm Hüner, Azra Huriye Sirek, Servet Çalışkan ise tanışma toplantısından çok memnun olduklarını uyuşturucu kullanımı ile mücadelenin önemli olduğunu, kullanım yaşının istatistiklere göre ortalama 21 ama bu yaş müptela olma yaşı. İlk kullanım yaşı 6 – 7 ye kadar iniyor. Bireyler bir kez kullandı mı ileriki yaşlarda devamı geliyor. Bizler gerekli eğitimleri aldıktan sonra toplumun nasıl bilinçlendirileceği konusunda çalışmalar yapacağız, araştırmacılar küçük bir çocuğa “sana iki seçenek sunsak, Pepee’yi mi camdan aşağı atarsın anneyi mi dediklerinde çoğu çocuğun anneyi cevabını vermesi manidardır. (Pepee, bir Türk çizgi dizisi ve aynı isimli çizgi dizinin kahramanı olan çizgi karakterinin adı.) daha çocuk yaştan bilgisayar oyunları ile uyuşturucunun kötülükleri anlatılabilir, bu gibi örnekler çoğaltılabilir şeklinde konuştular. Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı Murat Dağhan ise kendilerine her konuda desteğe hazır olduklarını belirtti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir