Melike Recep: “İnsanın sağlığına kavuşması için yardım etmek en büyük servettir”

0

Melike Recep: “İnsanın sağlığına kavuşması için yardım etmek en büyük servettir”

Bir doktorun tedavisi ve tavsiyesi yanında hastaların sağlıklarını iyileştirmeye çalışarak onlara bakım sağlayan hemşireler, tabiri caizse, her gün hayat kurtarmak için canla başla koşturuyorlar. Hastaları izleyerek ihtiyaç duydukları tüm bakımı aldıklarından emin olan hemşireler, genellikle herkesin yapabileceği kişisel olarak en tatmin edici kariyerlerden birine sahiptirler.

Hemşirelik yolunda ilk adımları atan Melike Recep, sorumluluğunun bilincinde olarak, hayat kurtarmak için kendine söz vermiş ve bu sözünü tutmak için memleketinden uzaklarda eğitimine devam ediyor.

Valandova’ya bağlı Dedeli köyünde ikâmet eden Melike Recep, Edirne Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü’nde okuyor.

İkinci sınıfta olan Melike Recep, bu bölümü nasıl seçtiğini bizlere anlattı: “Bir insanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olabilmek, bu dünyada edinebilecek en büyük servettir. Bu yüzden meslek olarak bu bölümden yana tercihimi kullandım. Hastaların sağlığına kavuştuktan sonraki mutluluğu, eğitimdeki zorluğu ve yorgunluğu hemen unutturabilir. Sağlık mesleği beni mutlu ettiği için bu bölümü tercih etmek istedim. Daha iyi bir eğitim alabileceğimi düşündüğüm için de Türkiye’deki üniversiteye başvuru yaptım. Kabul edildim” diyerek, pandeminin kendisini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Melike Recep, “Pandemi nedeniyle ilk dönem biraz zor oldu. Pandemi hafifledikten sonra okula döndük fakat adapte olma süreci biraz zor ve uzun oldu tüm öğrenciler için. Ana dilde eğitim almak gerçekten çok güzel. Daha başarılı olmamızda çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Eğitimde biraz zorlanıyorum ama hocalarımız her zaman bizlere destek ve her konuda yardımcı oluyorlar. Staj için hastanede olmamız ise bilgimizi ve el becerimizi arttırıyor” dedi.

Üniversite dışında okulun gerçekleştirdiği birçok etkinlik katıldığını ifade eden Melike Recep, bunun dışında çoğu zamanını ders çalışmakla geçirdiğini söylüyor ve ekliyor: “Gelecek nesillere tavsiyem, hayatımız ve geleceğimiz kendi ellerimizde. İstediğimiz zaman her şeyi başarabiliriz. İyi bir gelecek ve bir meslek sahibi olmak hepimizin hayali olmalı. Hiçbir zorluk aşılmayacak kadar büyük değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir