Millî Görüş, Tüm Kurumları İle Sahada

0

Millî Görüş, Tüm Kurumları İle Sahada

  • Tüm Türkiye’yi yasa boğan büyük felaketin ardından Millî Görüş kurumları da sahaya indi.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde de büyük yıkımlara neden olan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerinden biri ile karşı karşıya kalındığını belirten İl Başkanı Av. Sinan Tekin, şunları söyledi: “Depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren tüm teşkilatımız adeta seferberlik ilan etmiştir. Genel Başkan Yardımcılarımız ve Genel İdare Kurulu Üyelerimizden oluşan ekipler depremin yaşandığı illerde görevlendirildiler. Tüm imkanlarımızla ve mensuplarımızla seferber olduk. Bölgeden merkezimize aktarılan tüm veri ve talepleri değerlendiriyoruz. Tüm bu veri ve talepleri de resmi kurumlarla paylaşıyoruz. Arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinin organizasyonunda Milli Görüşçü kuruluşlarımız Cansuyu Yardımlaşma Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği aktif rol almaktadır. Yüreğimiz yanıyor. Acımız ve kayıplarımız çok ama çok büyük maalesef. Gün, acılarımızı paylaşma günüdür. Gün, dayanışma günüdür, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, hep birlikte yaralarımızı sarma günüdür. Gün, topyekûn seferberlik günüdür. Bu felaketin üzerinden de ülke ve millet olarak gelebilir, bu zorlu günleri de birlikte aşabiliriz.”

İlgili kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların ilk saatlerden itibaren ellerinden gelen çabayı ortaya koyduğuna dikkati çeken Tekin, “Devlet-millet elele verdi. Tarihin en büyük afetinin yıkımı elbirliği ile giderilmeye çalışılıyor. Herkes büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışıyor. Ama bilmeliyiz ki; hâlâ enkaz altında kalan ve bu soğukta sokaklarda olan insanlarımız, kendilerine uzatılacak bir eli bekleyen kardeşlerimiz var. Elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmak mecburiyetindeyiz, artık hem moloz yığınlarıyla hem soğukla hem de zamanla yarışıyoruz. Temennimiz; bir an evvel depremin açtığı yaraları el birliğiyle sarabilmektir. Cenâb-ı Hâk, yâr ve yardımcımız olsun. Bölgede büyük emek sarf edenlere güç ve kuvvet versin. Afetten etkilenen vatandaşlarımıza da sabırlar ihsan eylesin inşallah.” şeklinde konuştu.

Deprem bölgelerinde yaptıkları incelemeler ışığında yapılması gereken hususlar olduğunu belirten Av. Sinan Tekin acilen yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı:

  1. Kurtarma faaliyetleri ara mahallelere ve sokaklara varıncaya dek ivedilikle

yaygınlaştırılmalıdır.

  1. Beslenme, ısınma ve barınma ihtiyaçları bir an evvel giderilmeli; yeterli sayıda çadır derhal kurulmalı, kara yoluyla ulaşılması mümkün olmayan bölgelere acilen helikopterlerle ulaşılmalıdır.
  2. Acilen her noktada ‘tahliye koridorları’ açılmalı ve talep eden tüm vatandaşlarımız

bölgeden çıkarılmalıdır.

  1. Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere iş makineleri ve vinç imkanları fazla olan

illerimizden takviye ekipmanlar derhal bölgeye sevk edilmelidir. Zira bu bölgelerde

hizmete hazır binlerce iş makineleri ve vinç mevcuttur.

  1. Amasız fakatsız, bahanelere asla sığınılmadan, kesinlikle hamaset diline

başvurulmadan insanların feryatlarına kulak vermek, başta yetkililer olmak üzere

herkesin görevidir.

  1. Evet bu büyük bir felaket! Ancak Türkiye’miz de büyük bir ülke! Önemli olan husus, imkanlarımızı doğru değerlendirerek, süreci iyi yönetebilmektir.
  2. Maalesef deprem öncesi hazırlık sürecini iyi yönetemediğimiz ortada; fakat en

azından deprem sonrası süreci sağlıklı yönetmemiz elzemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir